Η «Μακεδονία ξακουστή» έφερε μετωπική σύγκρουση

Η «Μακεδονία ξακουστή» έφερε μετωπική σύγκρουση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα Ν.Δ. – Νίκου Παππά προκάλεσε η δήλωση του δεύτερου, σε ομιλία του στη Βέροια, ότι πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονία ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των γειτόνων, η οποία οδήγησε σε γαϊτανάκι δηλώσεων και αντεγκλήσεων. Αφορμή για την επίμαχη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ήταν τα συνθήματα που ακούγονταν έξω από την αίθουσα όπου μιλούσε και το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι. «Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα η Μακεδονία, δυστυχώς, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μια σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Και όταν έλεγες Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σημείωσε ότι η δήλωση αυτή είναι αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση εξαρχής αντιμετώπισε το Σκοπιανό. «Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίκος Παππάς στη Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξαρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό. Οταν στο μυαλό σου “ξακουστή” ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων», ανέφερε η Ν.Δ., η οποία «ποστάρισε» και το σχετικό βίντεο με την αποστροφή του κ. Παππά.

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «πατριδοκαπηλία», ενώ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. πυροδοτεί κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ακραίων. «Ο κ. Παππάς αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ασύλληπτη χθεσινή του προσβολή στους Μακεδόνες και όλους τους Ελληνες, προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με ένα παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων», αντέδρασε η Πειραιώς. Αιχμηρό ήταν το σχόλιό της και για τις άδειες αίθουσες: «Του είναι δύσκολο προφανώς να συμβιβαστεί με τις άδειες αίθουσες που αντίκρισε στη φρουρούμενη περιοδεία του. Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή