ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση μέχρι τέλος Απριλίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης

paratasi-mechri-telos-aprilioy-gia-tin-psifo-ton-ellinon-toy-exoterikoy-zitise-o-st-theodorakis-2307131

Παράταση της προθεσμίας για να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, μέχρι το τέλος Απριλίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, για τους Ελληνες που ζουν στις χώρες της Ε.Ε.  

Ως γνωστό, η προθεσμία για να κάνει κάποιος τη δήλωση συμμετοχής στις ευρωεκλογές στα κατά τόπους Προξενεία λήγει αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Ο κ. Θεοδωράκης, κατά τη συνάντηση με τον κ. Χαρίτση, χαρακτήρισε δεσμευτική και γραφειοκρατική την προθεσμία που έχει δοθεί και η οποία θα στερήσει από χιλιάδες Έλληνες το δικαίωμα να ψηφίσουν. «Είναι αστείο να ζητάμε από τους Έλληνες που ζουν έξω να δηλώσουν δύο μήνες πριν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό. Και συμπλήρωσε:

«Και είναι διπλά αστείο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολίτες άλλων χωρών μπορούν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μέχρι και τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες». Η Εσθονία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Δανία δίνουν προθεσμία μέχρι τις τελευταίες μέρες του Απρίλη, ή τις πρώτες του Μάη.

Ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, παραδέχτηκε ότι όντως είναι υπερβολικό να ζητάς από τους πολίτες να δηλώσουν δύο μήνες πριν και πριν ουσιαστικά αρχίσει η προεκλογική περίοδος ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Ποτάμι, μέχρι στιγμής λιγότεροι από 15.000 Έλληνες που ζουν στην Ευρώπη έχουν κάνει σχετική δήλωση στα Προξενεία.