Π. Καμμένος: Η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Π. Καμμένος: Η πατρίδα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι «η μόνη λύση για την πατρίδα είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

«Τώρα που βγαίνουμε από μία δύσκολη εποχή και μπαίνουμε σε μία νέα, στην οποία η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν ενεργειακό κόμβο, η μόνη λύση για την πατρίδα είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενός μεγάλου συνασπισμού, στην οποία θα χαράξουμε εθνικό πρόγραμμα και εθνικές γραμμές» ανέφερε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος τόνισε ότι «οι μόνοι πραγματικοί σύμμαχοί μας είναι οι ΗΠΑ» ιδιαιτέρως στον τομέα του ενεργειακού, ενώ υποστήριξε ότι «μέσω του ενεργειακού ουσιαστικά λύνεται το Κυπριακό».

Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παρουσιάσουν το ευρωψηφοδέλτιό τους στις 16 Απριλίου και υπογράμμισε ότι ο ίδιος μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Είμαστε η εγγύηση για τα εθνικά θέματα – στα οποία δεν κάναμε ποτέ πίσω – και για τα θέματα της Ορθοδοξίας» πρόσθεσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «πατερίτσα του ΣΥΡΙΖΑ» σε πολλά νομοσχέδια και συμπλήρωσε: 

«Η ΝΔ βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ και της έκανε τη δουλειά γιατί πέρασε πράγματα που η ίδια δεν θα μπορούσε να τα περάσει».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος τη χαρακτήρισε «προδοτική» και τόνισε ότι εξαιτίας αυτής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορούν να περάσουν πάνω από τη Λάρισα».

«Δεν είμαστε καθόλου περήφανοι για αυτά που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε», είπε.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τον οποίο κατηγόρησε για διέπραξε «απάτη που δεν έχει ξαναγίνει σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».

«Ο κ. Κοτζιάς θα οδηγηθεί τουλάχιστον στη δικαιοσύνη. Τα στοιχεία που προκύπτουν πλέον και από τις απαντήσεις τις κοινοβουλευτικές που στέλνει ο κ. Κατρούγκαλος. Εδώ μιλάμε για μία απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο. Την απάτη την έκανε ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς έστησε τον διαγωνισμό αυτό. Ο διαγωνισμός στην προκήρυξη του στο φυλλάδιο στην ΕΕ είναι διαφορετικός από αυτόν που υπάρχει στην εφαρμογή της σύμβασης. Η σύμβαση ακόμα δεν έχει δοθεί στη Βουλή. Δεν υπάρχει η σύμβαση αυτή ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών, στο νομικό τμήματα του ΥΠΕΞ δεν έχει πάει ακόμα η σύμβαση και πέραν αυτού η εταιρεία που έχει γίνει δείχνει ζημίες», σημείωσε αρχικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«250.000 βίζες το χρόνο και δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ. Είναι ξεκάθαρα απάτη. Και το υποστηρίζω και θα υποστηριχθεί στη Δικαιοσύνη για να καταλάβει ο ελληνικός λαός οι βίζες το χρόνο είναι 250 εκατ. από αυτές τις χώρες. Η σύμβαση έχει αξία 15 εκατομμύρια. Βάσει του δικαίου των συμβάσεων η σύμβαση εκτιμάται γύρω στο 1 δισ. Από το 1 δισ. πήγε στα 15 εκατομμύρια. Η εταιρεία που την πήρανε είναι εταιρείες που είχαν αρχικό κεφάλαιο κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Αν πήρε χρήματα ( ο κ. Κοτζιάς) δεν το ξέρω. Θα το βρει η δικαιοσύνη. Η απάτη είναι ότι εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και απιστία σε βάρος του υπάρχει. Η σύμβαση αυτή είναι μία σύμβαση που η προκήρυξη της δεν έχει σχέση με την εφαρμογή της. Δεν έχει ακολουθήσει το δίκαιο των συμβάσεων. Έχουμε καταθέσει μία επίκαιρη επερώτηση που θα συζητηθεί και όλα αυτά τα στοιχεία θα πάνε στη Δικαιοσύνη. Άρα ο κ. Κοτζιάς σιγουρα δεν θα είναι. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας τον ξήλωσε όταν εγώ του έδωσα τον φάκελο των στοιχείων. Πέραν αυτού ξήλωσε και τους συνεργάτες του, ο δε κ. Κόκκινος γγ του υπουργείου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που επικοινώνησε με καταζητούμενο με διεθνή ένταλμα σύλληψης ζητώντας στοιχεία για τον Καμμένο. Επικοινώνησε με διωκόμενο στην Κοπεγχάγη ζητώντας του σε τηλεφωνική επικοινωνία στοιχεία για τον Καμμένο», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT