Προειδοποίηση από Γεννηματά ενόψει εκλογών

Προειδοποίηση από Γεννηματά ενόψει εκλογών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές, και σε αυστηρό ύφος, μήνυμα προς το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής να αποφεύγονται οι διαφοροποιήσεις έστειλε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Μέσω της τοποθέτησης της κ. Γεννηματά αντανακλάται και η ξεκάθαρη πρόθεση της Χαριλάου Τρικούπη να μπει οριστικό τέλος στις συζητήσεις περί της στάσης που πρόκειται να κρατήσει το Κίνημα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όσον αφορά ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του νικητή που θα αναδειχθεί από τις κάλπες.

Μια συζήτηση που, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, αποπροσανατολίζει το ΚΙΝΑΛ από τον βασικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από τις προσεχείς ευρωεκλογές, ενώ θα μπορούσε «να διαταράξει τη συντεταγμένη πορεία του» προς την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, αλλά και το κλίμα συσπείρωσης που θεωρείται ότι καλλιεργήθηκε στο συνέδριο του περασμένου Σαββατοκύριακου, μέσω της ενωτικής παρουσίας όλων των «πρωτοκλασάτων» στελεχών.

Kατά πληροφορίες, στην ομιλία της η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματος, η οποία ομόφωνα αποφασίστηκε στο συνέδριο, αποτελεί τον μοναδικό δρόμο, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος αποφασίσει να παρεκκλίνει από αυτόν, ταυτόχρονα «θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων».

Ευρύτατη πλειοψηφία

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση πως «το καλύτερο για τον τόπο είναι μια κυβέρνηση ευρύτατης δυνατής πλειοψηφίας», θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση (σ.σ. για να τεθεί θέμα συνεργασιών) το να λάβει το Κίνημα Αλλαγής τη διερευνητική εντολή και βάση της όποιας προγραμματικής συμφωνίας να αποτελέσει το πρόγραμμα «Ελλάδα». Πρόκειται για θέση που έχει εκφραστεί πολλές φορές από την ηγεσία της παράταξης και ουσιαστικά μεταθέτει την «ευθύνη» για την αποφυγή ενδεχόμενης ακυβερνησίας σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, σε μια αναφορά σαφώς συνδεόμενη με τις συζητήσεις περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, η οποία εντάθηκε λόγω του συνεδρίου (που είχε έντονο «χρώμα» των καταβολών του ΚΙΝΑΛ), η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «λεγόμαστε πλέον Κίνημα Αλλαγής», προσθέτοντας, πάντως, πως «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τίποτα μόνο με το ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή