Επαφές Μενέντεζ και επίσκεψη στη Σούδα

Επαφές Μενέντεζ και επίσκεψη στη Σούδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές στην Αθήνα έχει από χθες ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ, εκ των εμπνευστών της πρότασης νόμου για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ, Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την εδραίωση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Μενέντεζ θα επισκεφθεί και τη βάση της Σούδας. Χθες, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και είχε συναντήσεις με τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Καλωσορίζοντας χθες τον κ. Μενέντεζ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του γερουσιαστή, λέγοντας ότι «για να είσαι συνεπής σύμμαχος μέσα στο ΝΑΤΟ, όπως λέμε εμείς οι Ελληνες με μία παροιμία “δεν μπορείς να πατάς πάνω σε δύο βάρκες”», αφήνοντας αιχμές κατά της Τουρκίας.

Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μεγαλύτερη εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ», ενώ ανέφερε ότι έθεσε στον κ. Μενέντεζ το ζήτημα που αφορά τις σχέσεις Ελλάδας, Ε.Ε. και ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα. «Γνωρίζω την προσωπική ευαισθησία του γερουσιαστή για το ζήτημα αυτό και τον διαβεβαίωσα ότι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Στηρίζουμε τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας και τοποθετούμαστε απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς του Μαδούρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή