Στρατηγική ίσων αποστάσεων από το ΚΙΝΑΛ

Στρατηγική ίσων αποστάσεων από το ΚΙΝΑΛ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κεντρική ομιλία της προέδρου Φώφης Γεννηματά στην Αθήνα, απόψε στις 7.30 στην πλατεία Κοτζιά, κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις τριπλές κάλπες της Κυριακής. Μια εκστρατεία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «υψηλών απαιτήσεων», δεδομένου ότι η πορεία προς τις εκλογές έπρεπε να «τρέξει» παράλληλα με την οργανωτική ανασυγκρότηση της παράταξης, στη νέα της μορφή. Πράγματι, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, το ΚΙΝΑΛ επικύρωσε την «επανίδρυσή» του στο συνέδριο του ΣΕΦ στα τέλη Μαρτίου, ανέδειξε νέα εκτελεστικά όργανα τον περασμένο μήνα, ενώ ταυτόχρονα εισέρχεται στην εκλογική μάχη έχοντας κλείσει, όπως φαίνεται, και τα βασικότερα εσωκομματικά μέτωπα.

Από τη Χαρ. Τρικούπη εκπέμπεται κλίμα αισιοδοξίας και εκφράζεται ικανοποίηση για την ανταπόκριση των πολιτών κατά τη διάρκεια των περιοδειών της ηγεσίας και των στελεχών του κόμματος σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, συνεργάτες της κ. Γεννηματά τόνιζαν ότι «η ακραία πόλωση που καλλιεργήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία» κατά την προεκλογική περίοδο, με αποκορύφωμα τη σύγκρουση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, δικαίωσε πλήρως την επιλογή της «αποστασιοποίησης» του ΚΙΝΑΛ από Κουμουνδούρου και Πειραιώς όλο αυτό το διάστημα, αναδεικνύοντάς το σε «δύναμη σταθερότητας» στο πολιτικό σκηνικό. Σε αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη. Ο κ. Χρηστίδης, απαντώντας σε τοποθέτηση του πρωθυπουργού περί κινδύνου ακύρωσης των πρόσφατων θετικών μέτρων σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, του καταλόγισε «εκβιαστικά διλήμματα και παιχνίδια με τις συντάξεις των πολιτών». Εθεσε, ωστόσο, στο κάδρο της επίθεσης και τον πρόεδρο της Ν.Δ., με αφορμή ομιλία του στην Πάτρα, σημειώνοντας ότι και τα δύο κόμματα «φαντασιώνονται ίσες αποστάσεις, δεν έχουν καταλάβει όμως ότι εμείς είμαστε απέναντι στις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και λαϊκιστικές πολιτικές, είτε τις εφαρμόζει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη είτε η νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή