Θράκη: Με όπλο το Διαδίκτυο η πρωτιά του ΚΙΕΦ

Θράκη: Με όπλο το Διαδίκτυο η πρωτιά του ΚΙΕΦ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στόχος ήταν να υπερβεί σε ψήφους το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2014 και βέβαια το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) να κατακτήσει την πρώτη θέση στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Με βάση τα αποτελέσματα που είχαν γίνει γνωστά έως λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι στόχοι του μειονοτικού κόμματος στη Ροδόπη και στην Ξάνθη έδειχναν να επιτυγχάνονται. «Είμαστε πρώτο κόμμα στη Ροδόπη και στην Ξάνθη», είπε στην «Κ» ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στην Ξάνθη και υποψήφιος για την Ευρωβουλή Οζέν Αχμέτογλου.

Το ΚΙΕΦ κατήλθε στις ευρωεκλογές με σύνθημα «Ολοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί», αλλάζοντας εκείνο του 2014, που ήταν «Ευρώπη άκου τη φωνή μας», και έκανε την προεκλογική του καμπάνια κυρίως μέσω του Διαδικτύου και μικρών συγκεντρώσεων σε καφενεία στα χωριά.

«Το Ιντερνετ ήταν το κεντρικό μας εργαλείο για να στείλουμε το μήνυμά μας στους ψηφοφόρους. Η μειονότητα, στα ορεινά χωριά κυρίως, χρησιμοποιεί πολύ το Διαδίκτυο για να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο και έτσι το κόμμα μας έκανε επτά με οκτώ αναρτήσεις την ημέρα. Οργανώσαμε παράλληλα συγκεντρώσεις σε καφενεία στα χωριά, αλλά και σε κάποιες πλατείες, και για πρώτη φορά πήραμε ψήφους και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, όπου είχαμε στείλει ψηφοδέλτια του κόμματος».

Ο κ. Αχμέτογλου ανέφερε ακόμα ότι ένας από τους λόγους που το κόμμα ΚΙΕΦ έγινε πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους της μειονότητας ήταν και το ψηφοδέλτιό του, το οποίο απαρτιζόταν από επιστήμονες και μορφωμένους νέους. Λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα μετέφεραν ψηφοφόρους, μειονοτικούς που εργάζονται στην Τουρκία.

Ωστόσο η αποχή ήταν σημαντική και αποδίδεται κυρίως στη μετανάστευση που πλήττει τη μειονότητα.

Μειονοτικοί υποψήφιοι πλαισίωναν και τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, ενώ σκληρή μάχη με εντάσεις δόθηκε μεταξύ μουσουλμάνων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή της Φλώρινας το Ουράνιο Τόξο, που κατήλθε στις εκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο, ψηφίστηκε από περίπου 1.000 δίγλωσσους πολίτες, σλαβομακεδονικής κυρίως συνείδησης.

Ο εκπρόσωπός του κ. Παύλος Βοσκόπουλος, ερωτηθείς από την «Κ», μίλησε για τυπική συμμετοχή στις εκλογές. «Κατεβήκαμε δίχως φιλοδοξίες, για λόγους αρχής και αξιοπρέπειας. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχαμε πάρει 1.063 ψήφους», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή