Χαμόγελα ΚΚΕ για ήττα ΣΥΡΙΖΑ και πτώση Χ.Α.

Χαμόγελα ΚΚΕ για ήττα ΣΥΡΙΖΑ και πτώση Χ.Α.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο λόγους για να χαμογελούν μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα, προβάλλουν τα στελέχη του ΚΚΕ, από τις δηλώσεις των οποίων, πάντως, δεν είναι αόρατη και μία σκιά: Οι λόγοι για να χαμογελούν είναι αφενός η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου η υποχώρηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Η δε «σκιά» αφορά στο γεγονός ότι διαψεύστηκαν οι ελπίδες που υπήρχαν για ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος, ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία των μεγάλων απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο όποιος προβληματισμός, ωστόσο, δημοσίως εκφραζόταν απλώς μέσω δηλώσεων περί των δυνατοτήτων που υπάρχουν το επόμενο διάστημα για διεύρυνση της απήχησης του Κομμουνιστικού Κόμματος στην κοινωνία. Και είναι στο πλαίσιο αυτό που γινόταν λόγος ήδη από χθες το βράδυ για εκλογικό αποτέλεσμα – «βάση» ή «αφετηρία» νέων αγώνων.

Ο λαός «αρχίζει να κόβει τα πόδια των ναζιστών. Το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν το μόνο που έθετε ως στόχο το γκρέμισμα της Χρυσής Αυγής από την τρίτη θέση. Και είναι σημαντικό το να κρατά το ΚΚΕ τις δυνάμεις του. Το ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο», σχολίασε η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη.

«Τα πρώτα αποτελέσματα αποτυπώνουν έναν θετικό βηματισμό για το Κομμουνιστικό Κόμμα. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ υπήρξε μια αγωνιστική συνάντηση, που θα δώσει δυναμική στη συνέχεια», σημείωσε ο κ. Ν. Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

«Μπαίνει μια βάση ώστε το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να αγκαλιάσει πολύ περισσότερους την επόμενη μέρα», τόνισε ο κ. Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. «Η τάση ενίσχυσης του ΚΚΕ αποτελεί τη βάση για τη συνέχιση των αγώνων. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην πάλη για την υπεράσπιση της ζωής του λαού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του κόμματος Χρ. Κατσώτης.  Στην επόμενη μέρα εστίασαν τα πρώτα σχόλιά τους δύο εκ των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ: «Από αύριο κιόλας μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους με τους οποίους βαδίζουμε στον δρόμο των λαϊκών συμφερόντων», επισήμανε ο κ. Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. «Τις ψήφους του λαού το ΚΚΕ θα τις κάνει δράση, για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, καθώς τα μέτρα θα συνεχιστούν και θα είναι σκληρά», υποστήριξε η κυρία Λίλα Καφαντάρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT