Τα μηνύματα των αρχηγών από τις κάλπες

Τα μηνύματα των αρχηγών από τις κάλπες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Μήνυμα υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης έστειλε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος από το 3o-4o Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού, όπου έφθασε γύρω στις 10 π.μ. Παράλληλα κάλεσε τους Ελληνες ψηφοφόρους να αποδείξουν με την ψήφο τους ότι είναι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, αποφασισμένοι να συμβάλουν στην ενοποίηση της Ευρώπης.

«Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το 172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη, όπου ψήφισε στις 10.30 π.μ. «Είναι ημέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες του ελληνικού λαού, να εγκρίνει, να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας», υπογράμμισε.

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς ψήφισε, στις 11 π.μ., μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη, ηλιόλουστη μέρα για τη δημοκρατία μας. Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή, θέλω να ευχαριστήσω τις εφορευτικές επιτροπές και τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Δεν έχουμε να πούμε πολλά, σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας».

«Οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, που ψήφισε στις 11 π.μ. στο 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στον Νέο Κόσμο. «Κλείνουν την πόρτα στην Ακροδεξιά και στον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στον τόπο μας», τόνισε.

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, στις 10 π.μ., ψήφισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Ελπίζουμε σήμερα ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού, και σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους, και σε περιφερειακό, πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό», δήλωσε.

«Για να γεννηθούμε, ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε, έφυγε μπροστά, δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τα κατάφερε. Αποφάσισέ το, λοιπόν, μη μείνεις πίσω, ψήφισε», προέτρεψε τους νέους ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

«Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί και οι πιο έντιμοι. Ιδίως στην Ευρωβουλή, να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα, όχι να υπηρετήσει η Ελλάδα αυτούς», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, όπου ψήφισε στις 8.30 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή