Σκουρλέτης: Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη δεν ήταν όσο έπρεπε μετρημένα

Σκουρλέτης: Ορισμένα κυβερνητικά στελέχη δεν ήταν όσο έπρεπε μετρημένα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμπεριφορά ορισμένων κυβερνητικών στελεχών κατέδειξε ως έναν από τους λόγους ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε «κυβερνητικά στελέχη που με τον τρόπο τους δημιούργησαν μία εικόνα – δεν θα το έλεγα αλαζονείας – αλλά δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς όσο έπρεπε».

«Δεν το λέω την επομένη των εκλογών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μου δόθηκε η ευκαιρία να το διατυπώσω» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, βασική αιτία της ήττας στις ευρωεκλογές ήταν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην κυβέρνηση μετά το 2015 αναγκασμένος να υλοποιήσει μία πολιτική που είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής που ούτως ή άλλως επέδρασαν σωρευτικά σε μια σειρά στρώματα και κατηγορίες».

«Όταν στο τέλος της ημέρας κάνει ο άλλος ταμείο, λίγο τον ενδιαφέρει, αν από τα 100 που έχασε τα 70 τα έχασε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και μόλις τα 30 επί ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία έχει ότι τα έχασε διότι βιώνει μια αρνητική πραγματικότητα» είπε και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να υλοποιεί μια πολιτική λιτότητας με μεγαλύτερη ένταση στη Ν.Δ. λιγότερη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι πολίτες το υπέστησαν σωρευτικά. Η Ν.Δ. το έχει πληρώσει αυτό το 2015, έκανε το δικό της ταμείο, το ΠΑΣΟΚ έπαθε μεγάλη ζημιά. Πληρώσαμε ακριβώς αυτή την αντίφαση να εφαρμόζεις μια πολιτική που δεν την ενστερνίζεσαι αλλά έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία αντικειμενικά κούμπωσαν με όσα είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενοι».

Επίσης ο χρόνος είναι μικρός από τη λήξη του προγράμματος και η σταθεροποίηση της οικονομίας όπου ο καθένας θα αρχίσει να σκέφτεται με έναν θετικό τρόπο τη ζωή του, θέλει ένα διάστημα για να εμπεδωθεί εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης.

Ως μια δεύτερη αιτία ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε την ανισότιμη μάχη στο πεδίο των ΜΜΕ.

«Είχαμε μια στρατηγική αδυναμία στο χώρο των μίντια. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που μεταπολιτευτικά να έχει δεχθεί τέτοιο πόλεμο» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το γεγονός ότι δεν μπόρεσες να επικοινωνήσεις βασικές πλευρές του κυβερνητικού έργου είναι μια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σχετίζεται και με μια αντικειμενική διαμορφωμένη κατάσταση στον χώρο των μίντια. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε.

Στη συζήτηση αναφορικά με το πόσο επηρέασε το Μακεδονικό ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι κυρίως κόστισε στην κυβέρνηση.

«Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ θα έπρεπε να είχε τελειώσει τον Αύγουστο», είπε, διότι όπως ανέφερε ενώ υπήρχε έξοδος στις αγορές, είχαμε ανάπτυξη, καλές εκτιμήσεις, τις εξαγγελίες της ΔΕΘ ήμασταν υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα να προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τις δηλώσεις του κυβερνητικού μας εταίρου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή