Στην τελική ευθεία η «μάχη» του σταυρού για τις Ευρωεκλογές – Ποιοι εκλέγονται

Στην τελική ευθεία η «μάχη» του σταυρού για τις Ευρωεκλογές – Ποιοι εκλέγονται

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η «μάχη» των υποψηφίων Ευρωβουλευτών με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 93,76% και των σταυρών στο 55,59%. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα μέχρι αυτή την ώρα, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο ποσοστό κι έτσι χάνει την έδρα που έβγαζε στο ευρωκοινοβούλιο, η οποία πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία.

Στην κούρσα της έδρας αυτή τη στιγμή προηγείται ο Γιώργος Αμυράς με 102.082 ψήφους ενώ ακολουθεί από κοντά ο Θοδωρής Ζαγοράκης με 99.812 ψήφους.

Οι «σίγουροι» και οι «εκτός»

Οι υπόλοιποι επτά ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος έχει διαφορά περίπου 55.000 ψήφων από τον δεύτερο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Επίσης εκλέγονται οι Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος. Μεταξύ αυτών που έμειναν εκτός Ευρωκοινοβουλίου είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης αλλά και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελενα Κουντουρά, οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης και τέλος ο Πέτρος Κόκκαλης. «Εκτός» έμειναν οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας και Παναγιώτης Κουρουμπλής, η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, η Λυδία Κονιόρδου, αλλά και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Από το ΚΙΝΑΛ εξελέγησαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, με τη μεταξύ τους διαφορά να κυμαίνεται στις 14.500 ψήφους, ενώ «εκτός» έμειναν ο Νίκος Παπανδρέου (σ.σ. συγκέντρωσε περί τις 73.000 ψήφους,) ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (σ.σ. περίπου 58.000 ψήφοι), αλλά και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος κυμάνθηκε κοντά στις 33.000 ψήφους.

Από το ΚΚΕ εξελέγησαν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ενώ «εκτός» έμειναν, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται, με τη μεταξύ τους διαφορά να κυμαίνεται περί τις 44.000 ψήφους, οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου. Επίσης, θέση στην Ευρωβουλή καταλαμβάνει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έλαβε περί τις 85.000 ψήφους.

Από το ΜέΡΑ25 πρώτη σε ψήφους είναι η Σοφία Σακοράφα με πάνω από 22.000 ψήφους και ακολουθεί με διαφορά περίπου 11.600 ψήφων ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης. Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, έλαβε περί τις 8.000 ψήφους.

Εκτός Ευρωβουλής έμειναν και οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να «αγγίξουν» το 1%, το κόμμα Ελλήνων Συνέλευσις με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος συγκέντρωσε περί τις 3.000 ψήφους, η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία πλησίασε τις 15.000 ψήφους, ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος έλαβε περί τις 12.000 ψήφους, το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων αλλά και οι ΠΟΛΙΤΕΣ του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος επίσης έλαβε περί τις 12.000 ψήφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή