Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Θέλω να μεταφέρω στην Ευρωβουλή τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα» (βίντεο)

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Θέλω να μεταφέρω στην Ευρωβουλή τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα» (βίντεο)

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

Να μεταφέρει στην Ευρωβουλή τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα και να βάλει στο επίκεντρο τον άνθρωπο είναι ο στόχος του εκλεγμένου με τη ΝΔ ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

«Εκανα μια προσπάθεια και αγώνα τρεις μήνες τώρα για να διαδώσω το μήνυμα ότι θέλω και μπορώ να γίνω η φωνή των Ελλήνων, να μεταφέρω στην Ευρωβουλή τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα και να στηρίξω το ευρωπαϊκό ιδεώδες και να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο χωρίς να φτάνουμε στα άκρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυμπουρόπουλος.  

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο τον βοήθησε εκλογικά το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Παύλο Πολάκη είπε πως «σε μία τέτοια εκλογική διαδικασία δεν μπορούμε να βγάλουμε το γεγονός ότι παίζουν ένα σύνολο γεγονότων ρόλο. Την περίοδο που έγινε το ζήτημα με τον κ. Πολάκη ανοίχτηκε ένα σημαντικό θέμα και μιλήσαμε για την αναπηρία και για το πως ο κ. Κυμπουρόπουλος και άλλοι ανάπηροι που έχουν τα ίδια εμπόδια θέλουν μια σύγχρονη κοινωνία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τα επιδόματα πρέπει να υπάρχουν. Να δούμε αυτό που για μένα είναι ζωτικής σημασίας και λέγεται προσωπικός βοηθός, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα της αναπηρίας. Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα της αναπηρίας. Πάντα κοιτάω το θετικό αποτέλεσμα που βγαίνει από μια κατάσταση», σημείωσε. 

Οσο για τον βαθμό δυσκολίας κατά την προεκλογική εκστρατεία και το πόσο δύσκολο ήταν το να βρεθεί στο επίκεντρο μιας πολύ σκληρής πολιτικής αντθιπαράθεσης τόνισε: «αυτό που ξέρω είναι ότι όταν εμπλέκεσαι σε αυτή τη διαδικασία θα ακουστούν και πράγματα που δεν θα ήθελες. Αλλά είναι μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι το πώς εξελίσσεται μια κατάσταση. Αυτό που ξέρω είναι ότι για μένα πρέπει να συνεχίζουμε να έχουμε έναν πολιτικό πολιτισμό μέσα στις αντιπαραθέσεις μας γιατί κι αυτό κάνει καλό. Ο διάλογος φέρνει αποτελέσματα». 

Στην ερώτηση αν νιώθει την ανάγκη να πει κάτι στον κ. Πολάκη απάντησε: «Περασμένα ξεχασμένα. Σήμερα χαίρομαι και νιώθω αυτή την αμέριστη συμπαράσταση των συμπολιτών μου που πίστεψαν ότι αυτά που λέω θέλω να τα κάνω πραγματικότητα αυτός που είμαι είμαι εδώ ολόκληρος και γεμάτος όχι με υποσχέσεις αλλά μέσα από τη ζωή μου και το παράδειγμά μου θέλω να τα κάνω πράξη με μόνο τρόπο την αξιοπρέπεια και το πάθος». 

Τέλος, απαντώντας στο κατά πόσο βλέπει να μένει στον χώρο είπε: «το θεωρώ πρώϊμο αυτό, δεν θεωρώ τον εαυτό μου έναν πολιτικό, βλέπω έναν νέο επιστήμονα, πολίτη αυτής της κοινωνίας που θέλει να μιλήσει με αυτή την κοινωνία».