Κ. Καραγκούνης: H κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις για τη Δικαιοσύνη

Κ. Καραγκούνης: H κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις για τη Δικαιοσύνη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη που δρομολογεί η κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου σχολίασε ο βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την δημοκρατική, ούτε την κοινοβουλευτική αλλά ούτε και την συνταγματική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις, από τη στιγμή που έχουν στην ουσία προκηρυχτεί εκλογές. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, μεσούσης αυτής της περιόδου να προχωρά σε τέτοιες αποφάσεις και σε τέτοιες επιλογές η κυβέρνηση» είπε ο κ. Καραγκούνης.

Σημείωσε επίσης πως «όλοι οι συνταγματολόγοι το έχουν πει ότι παραβιάζεται αυτή τη στιγμή η συνταγματική δεοντολογία ας το πούμε, να είμαστε και προσεκτικοί σε αυτά που λέμε και σίγουρα η διάκριση των εξουσιών, αυτό είναι το ουσιαστικό, δηλαδή υπάρχει ένα πολιτικό, υπάρχει ένα ηθικό αλλά υπάρχει και ένα συνταγματικό ζήτημα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, την ύστατη αυτή στιγμή να προχωρά σε τέτοιου υψηλού θεσμικού κύρους επιλογές όταν έχουμε αυτή τη στιγμή προεκλογική περίοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή