ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αθλια πολιτική σκευωρία» καταγγέλλει ο Α. Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis

«Αθλια πολιτική σκευωρία» καταγγέλλει ο Α. Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis

«Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας είχε λάβει προθεσμία για σήμερα, 30 Μαΐου για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis, καθώς έχει κληθεί για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ολόκληρη η δήλωση Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχω ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis», κουκουλοφόρων και μη, καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους. Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».

Ο πρώην υπουργός Υγείας έχει αρνηθεί την κατηγορία εις βάρος του, ενώ τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, στην οποία και ο ίδιος πρωτοστάτησε, εμφανίζουν κενά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ