Αποφασίζουν μη κάθοδο στις εκλογές οι ΑΝΕΛ

Αποφασίζουν μη κάθοδο στις εκλογές οι ΑΝΕΛ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κοντά στη μη κάθοδό τους στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, μετά το ισχνό ποσοστό που κατέγραψαν στις τελευταίες ευρωεκλογές, λαμβάνοντας μόνο 0,8%, κάτι που αντιστοιχεί σε 45.046 ψήφους πανελλαδικά. Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, δηλαδή τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο. Οι πληροφορίες λένε πως η επικρατούσα εισήγηση θα είναι η «προσωρινή παύση» από τις εκλογές, καθώς η αυξημένη πόλωση των εθνικών εκλογών σε σχέση με τις ευρωκάλπες δεν αφήνει απολύτως κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για ένα καλό αποτέλεσμα. Αν επικρατήσει η άποψη αυτή, τότε το πιθανότερο είναι ο κ. Καμμένος να συνεχίσει κανονικά την πολιτική του δράση, μέχρι να δει τα επόμενα βήματά του στο πολιτικό σκηνικό.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως στο δεξί κέρας υπάρχουν σχηματισμοί με τους οποίους επιχειρήθηκε η συνεργασία, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί. Το περιβάλλον έχει γίνει πιο δυσχερές για τους ΑΝΕΛ, καθώς η σχεδόν βέβαιη πλέον προοπτική κυβερνησιμότητας της Ν.Δ. λειτουργεί σαν μαγνήτης στο πολιτικό σκηνικό. Το ενδιαφέρον πάντως στην περίπτωση της μη καθόδου είναι τι θα πράξουν οι εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι δεν μπορεί να μην επιχειρήσουν την επανεκλογή τους με κάποιο άλλο κόμμα. Πρόκειται για την κ. Κόλλια-Τσαρουχά, τον κ. Κατσίκη και τον κ. Φωκά. Η κ. Τσαρουχά προέρχεται από τη Ν.Δ. και ίσως επιχειρήσει να ρίξει εκ νέου γέφυρες. Οσον αφορά τον κ. Ζουράρι δεν ανήκει στο κόμμα, καθώς ήταν συνεργαζόμενος και κατά πληροφορίες θα είναι στη μάχη των εθνικών εκλογών στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή