ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης για τις μετατάξεις: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης επειδή κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς

Ν. Βούτσης για τις μετατάξεις: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης επειδή κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να δέχεται τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί το μπαράζ προσλήψεων και μετατάξεων υπαλλήλων στη Βουλή καθώς και οι διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής. Τη μη συμμετοχή της στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ζητώντας «συγγνώμη» από τον «ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση» για τη μετάταξη της κόρης της από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε υπηρεσία της Βουλής, η εκ των αντιπροέδρων του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή της στις εκλογές του Ιουλίου.

«Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε συγκεκριμένα η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως προσέθεσε, «δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με κάποιον τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, δηλαδή να μην είμαι υποψήφια στις εθνικές εκλογές»

Στις καταγγελλόμενες ως  ρουσφετολογικές επιχείρησε να παρέμβει από τη Βουλή -όπου αναμένεται να ψηφιστεί  σήμερα η τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου- και ο Πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης ο οποίος δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ούτε ίχνος ενοχής για τις μετατάξεις.

Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης για το ότι πρέπει – είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία – να είμαστε απολογούμενοι για το εξής, ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων».

Μάλιστα αναφορικά με τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις στο Κοινοβούλιο ο κ. Βούτσης σημείωσε:

«Με προτάσεις που έγιναν και από άλλα κόμματα, ετέθη το ζήτημα – και η απόφαση ελήφθη από τη Βουλή τον Φλεβάρη – να μπει και η Βουλή στη διαδικασία κινητικότητας κατά νόμο. Έτσι έγινε γνωστό  προς όλους τους υπάλληλους της Βουλής, δεν έχει καμία σχέση με επιλεκτική επιλογή, μπορούν να  κάνουν χρήση της διαδικασίας κινητικότητας όλοι. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και εγώ δεν είχα ιδέα για το ποιοι συμπεριλαμβάνονται και ποιοι ήταν ανάμεσα στους 64 που συμμετείχαν στη διαδικασία της κινητικότητας. Δεν έχει καμία σχέση με εντολή της τελευταίας στιγμής και με επιλεκτική εντολή. Είναι κατηγορία συγκεκριμένη».

Τέλος, ο αρμόδιος τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γ. Πλακιωτάκης σε ανακοίνωσή του προσάπτει στον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες προσλήψεων για δοκίμους σημαιοφόρους του Λιμενικού  καθώς και για δόκιμους λιμενοφύλακες, προειδοποιώντας για ανάκληση όλων των συγκεκριμένων αποφάσεων.