Ανεβάζει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά

Ανεβάζει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβάζει τους τόνους της κριτικής κατά του ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής, που τις τελευταίες ημέρες εξαπολύει πολυμέτωπες επιθέσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος.

Σχολιάζοντας χθες, τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια». «Ο κ. Τσίπρας αφού έγινε με την πολιτική της ακραίας λιτότητας και της υπερφορολόγησης ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, τώρα λέει νέο παραμύθι.

Ζητεί ψήφο για να αντιμετωπίσει δήθεν τη Δεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της η κ. Γεννηματά, ενώ σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για την κατάργηση του αφορολογήτου στη Βουλή.

Ο κ. Χρηστίδης αναφερόμενος στο περιεχόμενο της τροπολογίας και στην απόσυρση των αντιμέτρων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα πως «συνεχίζει τα ψέματα και την κοροϊδία, προσθέτοντας πως ό,τι «έφερε για τη μια τσέπη τα παίρνει από την άλλη, πάλι από χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ακυρώνοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ως παροχές».

Για μεταθέσεις ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, βολές κατά της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής και με αφορμή τη σύγκληση των συμβουλίων μεταθέσεων της Αστυνομίας, λίγο πριν από τις εκλογές. Διά στόματος της αρμόδιας τομεάρχου, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η Χαριλάου Τρικούπη καταλόγισε στην κυβέρνηση πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση, κάνοντας λόγο για «βόλεμα ημετέρων αστυνομικών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.».

Φυσικά, με τις εθνικές κάλπες να απέχουν πλέον μόλις έναν μήνα, η κλιμάκωση της«επιθετικής» τακτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς αναμενόμενη, ωστόσο καταδεικνύει και την πρόθεση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ευδιάκριτες οι αποστάσεις από την Κουμουνδούρου, μιας και η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου τροφοδότησε και σενάρια περί πιο «χαλαρής» στάσης ή μελλοντικής προσέγγισης με το κυβερνών κόμμα, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προεκλογική ρητορική της Χαριλάου Τρικούπη.

Εσωκομματικό πεδίο

Στο εσωκομματικό πεδίο, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, μετατίθεται για τα μέσα της εβδομάδας. Πηγές από την ηγεσία, αλλά και στελέχη, αποδίδουν την εν λόγω κίνηση σε διαδικαστικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του καταρτισμού των ψηφοδελτίων.

Σε αυτό το μέτωπο, άλλωστε, έκλεισε και τυπικά το θέμα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα τοποθετηθεί σε –εκλόγιμη ή μη– θέση κάποιου ψηφοδελτίου. Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε, μάλιστα, η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση με τη Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα παραίτησής του από την έδρα που κέρδισε στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή