ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμματα και υπηρεσίες που αξιοποίησαν τις μετατάξεις

Κόμματα και υπηρεσίες που αξιοποίησαν τις μετατάξεις

Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με τις μετατάξεις στο κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι τη συγκεκριμένη διαδικασία, την χρησιμοποίησαν τα περισσότερα κόμματα της Βουλής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, επισημαίνει ότι η διαδικασία των μετατάξεων αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ ξεκίνησε έπειτα από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η διαδικασία βασίστηκε στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής.

Η λίστα

3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής
6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ
4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ
4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ
2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ
1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων
1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Στρέφοντας τα βέλη του προς τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει ότι «η υποκρισία έχει και τα όριά της», ενώ κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του».

Το ίδιο ζήτησε και από τον βουλευτή της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκη για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης μόνιμα διορισμένος και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου.