Φώφη Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι δεκανίκι κανενός

Φώφη Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι δεκανίκι κανενός

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαρκείς ζυμώσεις, ανασχεδιασμοί και ανατροπές χαρακτηρίζουν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ απομένουν λιγότερες από 20 ημέρες μέχρι τις εθνικές κάλπες. Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα τελικά ονόματα σε ακόμη πέντε εκλογικές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και ο νότιος τομέας της Β΄ Αθηνών. Παρά τις πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια θα ήταν μια από τις οποίες θα επέλεγε για να είναι υποψήφια η Φώφη Γεννηματά, τελικά το όνομά της δεν βρισκόταν στη λίστα, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ η πρόεδρος του κινήματος δεν είχε γνωστοποιήσει καμία από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες θα θέσει υποψηφιότητα, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου, εκτός της πρώτης θέσης με την πολυσυζητημένη επιλογή του Γιώργου Καμίνη, και η τοποθέτηση του Παύλου Χρηστίδη στην τρίτη θέση ήρθε «κόντρα» στις πληροφορίες που τον ήθελαν να κατεβαίνει σε περιφέρεια της Αττικής με σταυρό.

Φυσικά, το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετέχει το ΚΙΝΑΛ ως πολυκομματικός φορέας δικαιολογεί εν μέρει και τις σύνθετες εσωκομματικές ισορροπίες τις οποίες καλείται να διαχειριστεί η ηγεσία. Κι αυτό γιατί αρκετά νέα πρόσωπα πρέπει να συνυπάρξουν στα ψηφοδέλτια με παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διαθέτουν «εδραιωμένες» θέσεις σε διάφορες περιφέρειες από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οσον αφορά το κομμάτι της μετεκλογικής στάσης της παράταξης, σε χθεσινή συνέντευξή της (ΣΚΑΪ), η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ «δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός», προσθέτοντας πάντως ότι «ως αντιπολίτευση θα πράξει ό,τι χρειάζεται για να μην προκληθεί πολιτική αστάθεια, στηρίζοντας τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν». Εφερε δε ως παράδειγμα την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν βρεθούν 200 βουλευτές που θα τη στηρίξουν, «οπωσδήποτε θα ξαναπάμε σε εκλογές με απλή αναλογική». Αναφερόμενη στο ζήτημα του Ευ. Βενιζέλου, τόνισε ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραμένει στο ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας, ωστόσο, πως οι πολίτες «στηρίζουν την ανανέωση» που δρομολογείται στο κόμμα.

Τέλος, η Χαρ. Τρικούπη σχολίασε με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ την αρχειοθέτηση της έρευνας που είχε ξεκινήσει πριν από εννέα μήνες από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων, σχετικά με λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αλλά και του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Αλλη μία άθλια σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Παύλος Χρηστίδης, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της έρευνας, από την οποία δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των ελεγχομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή