ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Φ. Γεννηματά: Επιστροφή στη λογική και στο ΚΙΝΑΛ

Συνέντευξη Φ. Γεννηματά: Επιστροφή στη λογική και στο ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ αποτελεί δύναμη σταθερότητας και «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσει τη χώρα να μπει σε περιπέτειες» τονίζει η κ. Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη προς την «Κ», δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε, «δεν υπάρχει πια ντέρμπι» και ήρθε η ώρα «για την επιστροφή της πολιτικής στη λογική και την επιστροφή των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής». Τέλος, η κ. Γεννηματά αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικών συγκλίσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει με τους γυρολόγους που επέλεξε για να στήσει τη δήθεν προοδευτική συμμαχία και τους ακροδεξιούς που μάζεψε γύρω του».

– Κυρία Γεννηματά, το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδωσε ένα 7,72% στο Κίνημα Αλλαγής; Είστε ικανοποιημένη με αυτό το ποσοστό και πού θέτετε τον πήχυ ενόψει των εθνικών εκλογών;
– Ο κ. Τσίπρας στις ευρωεκλογές έδωσε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης και ο κ. Μητσοτάκης δημοψηφίσματος. Δημιούργησαν ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης. Αλλά δεν κατάφεραν να πλήξουν το Κίνημα Αλλαγής. Οχι απλά αντέξαμε, αλλά ενισχυθήκαμε και εδραιωθήκαμε στην τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω για πρώτη φορά από το 2012 τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είμαστε η δύναμη που στάθηκε απέναντι στο «γαλάζιο κύμα» που προκάλεσε η πολιτική του κ. Τσίπρα. Και βέβαια, υπήρξε η ισχυρή καταγραφή του ΚΙΝΑΛ στην αυτοδιοίκηση: βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση, με πολύ δυνατή παρουσία. Ενόψει των εθνικών εκλογών, πρέπει να πω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα. Η πόλωση δεν περνάει πια. Το δικό μας στοίχημα είναι να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες από τα κάλπικα διλήμματα του δήθεν δίπολου ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας. Εχουμε ισχυρά και ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και θεωρώ ότι διαθέτουμε τις προϋποθέσεις για την καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

– Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές τη μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν την καρπώθηκε το ΚΙΝΑΛ, αλλά η Ν.Δ.; Πώς το εξηγείτε και τι μπορεί να αλλάξει μέχρι τις 7 Ιουλίου;
– Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με την πολιτική του να αναδειχθεί στον μέγα χορηγό του κ. Μητσοτάκη. Ολο αυτό το κύμα της αγανάκτησης και της απογοήτευσης για τον τρόπο που κυβέρνησε τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια, εκφράστηκε με ψήφο στο δεύτερο κόμμα, τη Ν.Δ. Στην πραγματικότητα βέβαια είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Τσίπρα είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Μητσοτάκη, στο τέλος βγαίνει ο κ. Καραμανλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε, απέτυχε και αποδοκιμάστηκε. Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια ντέρμπι. Ηρθε η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής στη λογική, για τη στροφή και επιστροφή των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής.