ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια ξένων ηγετών προς Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια ξένων ηγετών προς Μητσοτάκη

Πληθώρα ηγετών από όλη την Ευρώπη έσπευσε χθες να συγχαρεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάδειξή του στο ύπατο πολιτικό αξίωμα της χώρας και για την άνετη νίκη της Ν.Δ. Επιστολή με «εγκάρδια συγχαρητήρια» προς τον κ. Μητσοτάκη απέστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ. «Οι χώρες μας και οι λαοί μας συνδέονται με στενούς φιλικούς δεσμούς. Επιθυμία μου είναι να εργαστώ μαζί σας ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτούς τους δεσμούς. Για το γεμάτο ευθύνη αξίωμά σας, σας εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία. Θα χαρώ να μπορέσω να σας καλωσορίσω σύντομα στο Βερολίνο», αναφέρεται στην επιστολή.

Τα θερμά συγχαρητήριά τους με επιστολές εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μας και στην πρώτη του επίσκεψη ως προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, όπως συνεννοηθήκαμε», ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Τα συγχαρητήριά της προς τον κ. Μητσοτάκη απηύθυνε και η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πάντα έτοιμο να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα ασφαλείας, εμπορίου και επενδύσεων αλλά και τις σχέσεις των πολιτών μας», έγραψε στο Twitter η κ. Μέι. «Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη, πρόεδρο της Ν.Δ. και νέο πρωθυπουργό της γείτονός μας, Ελλάδας. Τον συνεχάρην για τη νίκη των εκλογών και του ευχήθηκα ευημερία για την Ελλάδα και τον λαό της. Συμφωνήσαμε ότι η συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας θα συνεχιστεί και στο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Τα συγχαρητήριά του στον κ. Μητσοτάκη εξέφρασε χθες και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ. «Συγχαρητήρια στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Η Ελλάδα εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα εποχή», ανέφερε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τηλεφωνικά συγχαρητήρια απηύθυνε στον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως ανακοινώθηκε από τη σερβική προεδρία. Συγχαρητήρια επιστολή έλαβε ο κ. Μητσοτάκης και από τον πρώην ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος στη χώρα αυτή, Σεμπάστιαν Κουρτς.