Οι «κόκκινες γραμμές» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους υπουργούς του – Απαγορεύει τις προσλήψεις συγγενών

Οι «κόκκινες γραμμές» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους υπουργούς του – Απαγορεύει τις προσλήψεις συγγενών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Η εισήγησή του προς τους υπουργούς θα μεταδοθεί ζωντανά σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό καθώς οι πόρτες θα είναι κλειστές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε υπουργός, στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα – υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς – θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που θα μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Η πρώτη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε η πρώτη του συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου να γίνει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της παρουσίας του Ιδρύματος στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού και της ασφάλειας του πολίτη.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση γνωριμίας με τον επικεφαλής του SSM κ. Andrea Enria, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός. Ο κ. Enria ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Αργά το απόγευμα, ακολούθησε σύσκεψη καταγραφής της κατάστασης στη ΔΕΗ με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή