ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό συμφώνησαν Κυρ. Μητσοτάκης – Σ. Λάτσης

Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό συμφώνησαν Κυρ. Μητσοτάκης – Σ. Λάτσης

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σπύρο Λάτση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε τοποθέτησή του για το Ελληνικό, σημείωσε ότι «το έργο θα ξεκινήσει, και θα ξεκινήσει φέτος, το 2019 παρόλο που είναι ένα σύνθετο έργο…»
Ο κ. Γεωργιάδης δικαιολόγησε αυτή την αισιοδοξία του αναφέροντας ότι η βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. έχει οδηγήσει σε επιτάχυνση των διαδικασιών.

Αυτό δηλαδή που δεν συνέβαινε με την προηγούμενη κυβέρνηση, όπου ένα μεγάλο μέρος της αλλά και ένα σημαντικό μέρος του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενάντια στην εκκίνηση της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Προς την κατεύθυνση αυτή εξήρε το έργο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Πέτης Πέρκα, η οποία στο παρελθόν πήγε κόντρα στις διαθέσεις του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ