Φώφη Γεννηματά: «Αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής»

Φώφη Γεννηματά: «Αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης έκανε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του κόμματος. Επιπλέον, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η υπεράσπιση της αυτονομίας του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως έχουν κλείσει μέτωπα στο εσωτερικό.

«Εχουμε κλείσει μέτωπα στο εσωτερικό μας. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο αυτό, έχουμε ομόφωνες αποφάσεις, έχουμε κλείσει αυτά τα μέτωπα στο εσωτερικό μας, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ούτε πιο κοντά στον έναν, ούτε πιο κοντά στον άλλο, είμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό και το τεκμηριώνουμε αυτό καθημερινά, έχουμε δική μας ταυτότητα. Είμαστε η συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης, υπερασπιζόμαστε με υπερηφάνεια τα θετικά αυτής της διαδρομής, αλλά είμαστε ταυτόχρονα ένας νέος φορέας, η σύγχρονη έκφραση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στη νέα κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι «δευτερεύοντα ζητήματα παρουσιάζονται ως πρωτεύοντα, προκειμένου να καλυφθούν οι αδυναμίες αυτής της κυβέρνησης και το πρώτο δείγμα γραφής είναι αρνητικό. Είναι φανερό, όπως είπαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς αυτή η κυβέρνηση έχει σκοπό να πυροδοτήσει την ανάπτυξη και παράλληλα να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε το σχέδιο φοροαπαλλαγών της κυβέρνησης, λέγοντας ότι δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς και στο παρελθόν. «Οριζόντιες φοροαπαλλαγές δοκιμάστηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2006 χωρίς θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη. Αντίθετα ενισχύθηκαν τα κέρδη κάποιων, μειώθηκαν τα έσοδα και στη συνέχεια η οικονομία πήρε την κατηφόρα και είχαμε τις γνωστές συνέπειες που όλοι γνωρίζετε με τον εκτροχιασμό της και την είσοδό μας στην κρίση και στα μνημόνια», ανέφερε ενδεικτικά.

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αμέσως μετά τις εκλογές ουσιαστικά εγκατέλειψε το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με εταίρους και δανειστές σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα και το υπερταμείο. «Εσπευσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να δεσμευτεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας απέναντι στους εταίρους και δανειστές, πράγμα που σημαίνει ότι η θηλιά παραμένει στον λαιμό της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας και άρα οι διαφοροποιήσεις στο περίφημο μείγμα πολιτικής μπορεί να είναι πάρα πολύ μικρές, αναιμικές. Αυτό μας δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, δηλαδή τον δρόμο νέων περικοπών, νέας μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και προφανώς νέες περικοπές στο κοινωνικό κράτος», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «προκειμένου να τα καλύψουν όλα αυτά, δεδομένου ότι έχουν και αρκετή επικοινωνιακή υποστήριξη, δευτερεύοντα ζητήματα παρουσιάζονται ως πρωτεύοντα για να καλυφθούν τα βασικά προβλήματα και οι αδυναμίες αυτής της κυβέρνησης».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διαπιστώνει, επίσης, «στροφή 180 μοιρών» της Ν.Δ. στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή