Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συντριπτική πλειοψηφία, έπειτα από την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, η εθνική αντιπροσωπεία αποφάσισε χθες –με ψήφους 163 υπέρ και μόλις 13 κατά– να κάνει αποδεκτό το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα σε υποθέσεις που αφορούν την εκ μέρους του τέλεση των αδικημάτων της παράνομης ηχογράφησης τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και της συκοφαντικής δυσφήμησης του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ Στ. Πουλή.

Η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε με μια μακρά και άκρως επιθετική ομιλία τού τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που, αν και «διανθίστηκε» ακόμα και με υποτιμητικές αναφορές στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τους παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίστηκε με τον διά στόματος καταγγελτικό, προς την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, λόγο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημ. Τζανακόπουλου, καθώς και –όπως προαναφέρθηκε– με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα. Την ώρα δε της ψηφοφορίας, ο κ. Πολάκης εμφανιζόταν (μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) αγκαλιά με τον τέως υπουργό Χρ. Σπίρτζη και χαμογελαστούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο καφενείο της Βουλής, να μιλάει για «γλέντι» που είχε προηγηθεί στην Ολομέλεια.

Κατά της άρσης ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού τάχθηκαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, με επιχειρηματολογία ανάλογη με αυτή που είχαν αναπτύξει προσφάτως και στην Επιτροπή Δεοντολογίας: το Κομμουνιστικό Κόμμα για να μην να ανοίξει νέος κύκλος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη με το σκεπτικό πως, αφού τα φερόμενα αδικήματα τελέστηκαν όταν ήταν υπουργός ο κ. Πολάκης, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν είναι κάθε αδίκημα που διαπράττει κάποιος που συμβαίνει να είναι υπουργός αδίκημα που ανάγεται στην προστασία που του παρέχει το ούτως ή άλλως θνησιγενές, λόγω της συντριπτικής πλειοψηφίας με την οποία ζητούμε την αναθεώρησή του, άρθρο 86 (σ.σ.: ενν. τον νόμο περί ευθύνης υπουργών). Η θεωρία πως ό,τι διαπράττει υπουργός εντάσσεται στο άρθρο 86 είναι εσφαλμένη», σχολίαζε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή