Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση της αστυνόμευσης

Χρυσοχοΐδης: Ενίσχυση της αστυνόμευσης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «παρών» στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στο ξενοδοχείο President έδωσε χθες το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Στην ομιλία που απηύθυνε στους εκπροσώπους των 58 πρωτοβάθμιων σωματείων, ο νέος υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κομματικές παρεμβάσεις καθώς και ότι ο ίδιος δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές, αλλά δέχθηκε να βοηθήσει την Αστυνομία κατόπιν πρότασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είπε ότι εξεπλάγη δυσάρεστα από την κατάσταση που συνάντησε στο εσωτερικό της Αστυνομίας και επανέλαβε την πρόθεσή του να αποδεσμεύσει αστυνομικούς από πάρεργα και υπηρεσίες γραφείου προκειμένου να ενισχύσει την αστυνόμευση. Στα περισσότερο συνδικαλιστικά ζητήματα δήλωσε ότι είναι υπέρ της εισαγωγής στην αστυνομία μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων, ωστόσο, πρόσθεσε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη για πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών. Απαντώντας στα αιτήματα που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, ο κ. Χρυσοχοΐδης άφησε ανοικτό το θέμα κατάρτισης ενός νέου μισθολογίου για τους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας όπως επίσης και για τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματος του αστυνομικού ως «βαρέος» και «ανθυγιεινού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή