Στο Μέγαρο Μαξίμου η Εθνική Αστέγων (φωτογραφίες)

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Εθνική Αστέγων (φωτογραφίες)

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ποδοσφαιρική Εθνική Ομάδα Αστέγων υποδέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέλη της είναι ο Γρηγόρης, ο Λευτέρης, ο Βλαδίμηρος, η Αγγελική, η Γαβριέλα-Αρετή, ο Χρήστος και ο έτερος Λευτέρης οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή που πήρε μέρος στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που διεξήχθη στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για την συνάντηση και ευχαριστώντας τα μέλη της ομάδας για την επίσκεψη τους συνεχάρη για ότι έχουν κάνει και για το γεγονός ότι, όπως είπε, δεν το βάζουν ποτέ κάτω. «Για εμάς είστε φάρος αισιοδοξίας και μας δείχνετε πως όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει κάποιος μπορεί με θέληση να τις ξεπεράσει. Πραγματικά χίλια μπράβο όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές διακρίσεις αλλά συνολικά για τη δουλειά σας» τόνισε προσθέτοντας πως η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί για τον ίδιο προσωπικά ένα μεγάλο στοίχημα, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς η οποία θα δίνει ευκαιρίες σε όλους.

«Σας εύχομαι να παίξετε την καλύτερη μπάλα για την επόμενη τετραετία», είπε από την πλευρά της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ο Γιάννης, προσφέροντάς στον Πρωθυπουργό μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών, μια φανέλα της ομάδας καθώς και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». 

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Εθνική Αστέγων (φωτογραφίες)-1

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έχει συνάντηση μαζί τους, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2016 είχε ανταποκριθεί στην πρόσκλησή τους για έναν «ζεστό» ποδοσφαιρικό αγώνα στην καρδιά του χειμώνα.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως φροντίζει κάθε μήνα να αγοράζει το περιοδικό και θυμήθηκε την τελευταία φορά που είχε συναντήσει την Ομάδα Αστέγων στο γήπεδο. «Κάποιοι από σας θυμούνται ότι είχαμε παίξει μαζί τον Δεκέμβριο του 2016, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς. Θυμάμαι πολύ έντονα τη ζεστή ατμόσφαιρα εκείνου του αγώνα, παρότι ήταν μια πολύ κρύα χειμωνιάτικη ημέρα». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του 2016.

Η ελληνική ομάδα είναι η μόνη στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει πέντε φορές διακρίσεις στην πιο σημαντική πτυχή, το «ευ αγωνίζεσθαι». Δηλαδή, όχι μόνο για την κατάκτηση ποδοσφαιρικών νικών, αλλά και για την κατάκτηση νικών ζωής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου η Εθνική Αστέγων (φωτογραφίες)-2

Eκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup), η ελληνική αμάδα είναι επίσης μέλος του Streetfootballworld, ενός σημαντικού οργανισμού με έδρα το Βερολίνο που υπηρετεί το κοινωνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή