ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Θάνου: Δεν παραιτούμαι, έχω στοχοποιηθεί

v-thanoy-den-paraitoymai-echo-stochopoiithei-2331765

«Αν παραιτηθώ είναι σαν να συμπράττω στην παράνομη εφαρμογή μίας διάταξης, γι’ αυτό δεν παραιτούμαι», δήλωσε η Βασιλική Θάνου σε τηλεοπτική της συνέντευξη, χαρακτηρίζοντας «παράνομη» τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυρία Θάνου  υποστήριξε ότι το όλο θέμα «αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θέση αυτή από ορισμένους φορείς και από ορισμένα πρόσωπα και ορισμένες άλλες παρατάξεις». Αυτό δικαιολογεί ως έναν βαθμό και «την προσπάθεια της βίαιης αποπομπής της διοίκησης από τη θέση της»

Χαρακτήρισε ως αυταπόδεικτο ότι η διάταξη αυτή είναι «άκρως φωτογραφική», καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο τσην Επιτροπή Ανταγωνισμού έναντι όλων των άλλων 22 ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίες λειτουργούν στο ελληνικό κράτος.

«Διερωτώμαι, η ανεξαρτησία και η αμεροληψία -σύμφωνα με την αιτιολογία της κυβέρνησης- αφορά μόνο την Επιτροπή Ανταγωνισμού», είπε η κυρία Θάνου προσθέτοντας: «Με στοχοποιούν επειδή με συνδέουν με τον Αλέξη Τσίπρα».

Η κυρία Θάνου τόνισε επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ «κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ» και έκανε λόγο για «αυθαίρετο προσδιορισμό» που της έχει προσάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι υπερκομματικό πρόσωπο, δεν ανήκα ποτέ σε κανένα κόμμα», ξεκαθάρισε.

Χαρακτήρισε τέλος «πολύ άκομψο» τον τρόπο που εκφράστηκαν κυβερνητικά στελέχη στην Επιτροπή της Βουλής και αναφερόμενη ειδικά στον Μάκη Βορίδη και τις κατηγόριες που της πρόσαψε ότι «γοητεύτηκε και πήγε αμισθί στο γραφείο του Πρωθυπουργού», τον κάλεσε να «σέβεται τις θεσμικές ιδιότητες», τη στιγμή μάλιστα που «κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την συνεισφορά μου τα τελευταία 42 χρόνια».

«Προσπαθούν να ευτελίσουν το ότι πήγα αμισθί. Πήγα επειδή ήθελα να προσφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχα. Δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν Πρωθυπουργός, πήγα να συνεισφέρω στον αγώνα που έδινε ο Πρωθυπουργός να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Πήγα αμισθί ακριβώς για να μην μπορούν μετά να μου προσάψουν αυτά για τα οποία να με κατηγορούν τώρα», σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κληθείσα να σχολιάσει για πιθανά οφέλη από την υφιστάμενη θέση της, σημείωσε πως παίρνει 100 ευρώ λιγότερα από ό,τι είναι η σύνταξή της, η οποία έχει ανασταλεί.