Φ. Γεννηματά για άσυλο: Πρέπει να δοθεί ρεαλιστική λύση με ευρύτατη πλειοψηφία στήριξης

Φ. Γεννηματά για άσυλο: Πρέπει να δοθεί ρεαλιστική λύση με ευρύτατη πλειοψηφία στήριξης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου είναι αυτό το οποίο απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία περισσότερο από τις αντεγκλήσεις που παρακολουθούμε», τόνισε κατά την παρέμβασή της στη Βουλή, για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Έχουμε την ευθύνη να θέσουμε ένα τέρμα στην ανομία που επικρατεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια» είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι «χρειάζεται να δοθεί ρεαλιστική λύση με ευρύτατη πλειοψηφία στήριξης». Παράλληλα άσκησε κριτική ιδιαίτερα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την τεράστια ανοχή που επέδειξε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπως είπε.

«Σας καλέσαμε να φέρετε την διάταξη του 2011 διορθωμένη, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική και να μπορέσει να διαμορφωθεί ευρύτατη πλειοψηφία», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Η άποψή μας είναι, συνέχισε η κ. Γεννηματά, «ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία και εντός των χώρων των ιδρυμάτων χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση των πρυτανικών αρχών, γιατί για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους κατά την εφαρμογή του νόμου στο παρελθόν οι πρυτανικές αρχές δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους».

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση ανεξάρτητα με το εάν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Αξιόποινες πράξεις τελούνται και στις πλατείες όπου δεν προστατεύονται από το άσυλο. Διακινούνται ναρκωτικά και υπάρχει παραεμπόριο. Γιατί επιμένετε σε μια λάθος διατύπωση που μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα;», διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στη ΝΔ και τόνισε ότι «Δεν σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε ισχυρή πλειοψηφία η οποία θα δώσει και στις αστυνομικές αρχές την αίσθηση ότι έχουν την πλήρη κάλυψη να προχωρήσουν».

«Δεν υπάρχει λόγος από το ένα άκρο να φθάσουμε στο άλλο», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι κινδυνεύει «να διαμορφώσει μέτωπα ετερόκλητων δυνάμεων, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και από το Σεπτέμβριο θα υπάρξουν νέα προβλήματα μέσα στα Πανεπιστήμια».

«Χρειάζεται βούληση που θα δώσει το σήμα στον ελληνικό λαό ότι έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία γιατί στο τέλος οι μόνοι που θα τρίβουν τα χέρια τους θα είναι οι εχθροί του δημόσιου πανεπιστημίου», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή