ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η συνέντευξη Τύπου Α. Μέρκελ – Κυρ. Μητσοτάκη (φωτογραφίες-βίντεο)

live-i-synenteyxi-typoy-a-merkel-amp-8211-kyr-mitsotaki-fotografies-vinteo-2334912

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρούν η Αγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή τους. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός με την προβλεπόμενη απόδοση τιμών για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο.

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές, ενώ ακολούθως οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα.

Η συνάντηση άρχισε στις 13:10, ώρα Ελλάδας,  διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

live-i-synenteyxi-typoy-a-merkel-amp-8211-kyr-mitsotaki-fotografies-vinteo0

live-i-synenteyxi-typoy-a-merkel-amp-8211-kyr-mitsotaki-fotografies-vinteo2

Νωρίτερα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

live-i-synenteyxi-typoy-a-merkel-amp-8211-kyr-mitsotaki-fotografies-vinteo4

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Και γι' αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ».

live-i-synenteyxi-typoy-a-merkel-amp-8211-kyr-mitsotaki-fotografies-vinteo6

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, θα αποτελέσουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου, με τον πρωθυπουργό να βάζει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία. Στόχος του πρωθυπουργού όπως έχει δηλώσει είναι πάντα «να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». Μέσα από το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα φιλοδοξεί «να αποτελέσει η Ελλάδα την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

live-i-synenteyxi-typoy-a-merkel-amp-8211-kyr-mitsotaki-fotografies-vinteo8