Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο

Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μισό Αιγαίο Πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή έως και την ανατολική Κρήτη περιλαμβάνει η ιδέα της τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας» που συντηρεί και προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της προεδρίας εικονίζει τον κ. Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας ενώ στο φόντο εμφανίζεται μεγάλος κορνιζαρισμένος χάρτης όπου αποτυπώνονται οι επιθυμίες τις Άγκυρας.

Στον χάρτη φαίνεται ξεκάθαρα για πρώτη φορά τι περιλαμβάνει η «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων.

Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο-1

Ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

Η φωτογραφία ελήφθη κατά τις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία, η οποία κατέληξε στην Μικρασιατική Καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή