Τ. Θεοδωρικάκος: 9.000 περισσότερες προσλήψεις σε έκτακτο προσωπικό από την προηγούμενη κυβέρνηση

Τ. Θεοδωρικάκος: 9.000 περισσότερες προσλήψεις σε έκτακτο προσωπικό από την προηγούμενη κυβέρνηση

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 9.000 πιο πολλές είναι οι προσλήψεις που έγιναν σε έκτακτο προσωπικό κατά τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο βάσει των στοιχείων του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι προσληφθέντες για κάλυψη εκτάκτων αναγκών έπρεπε να ανέρχονται σε 48.000 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει στους 57.000, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλειψε να δημοσιοποιήσει.

«Δεν θέλω να είμαι άδικος, είναι γνωστό πως για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έσπρωχναν τον αριθμό των εκτάκτων προσλήψεων προς τα πάνω σε περιόδους εκλογών. Οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό όπως φαίνεται και γι’ αυτό τώρα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αδικήσει κανέναν. Ωστόσο, προσέθεσε, από εδώ και πέρα πρόκειται να μπει προγραμματισμός, προκειμένου να μην ξανασυμβούν αντίστοιχα φαινόμενα, τα οποία λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας. «Θα μελετήσω τα στοιχεία όσον αφορά το ζήτημα ώστε να υπάρξει πλήρη διαφάνεια αλλά θα μπει τάξη», είπε.

«Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι αποφασισμένη και θα φέρει στη βουλή προς νομοθέτηση σχέδιο κεντρικού προγραμματισμού  προσλήψεων από υπουργείο Εσωτερικών για να μην ξεφύγουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τέλος, όπως διευκρίνισε, η υπέρβαση στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού εντοπίζεται σε πλήθος υπηρεσιών διαφόρων κλάδων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτούς της καθαριότητας, της φύλαξης ή της σίτισης.

«Αυτό που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση είναι μια γενικότερη εικόνα διάλυσης του κράτους, κανείς δεν έπαιρνε ευθύνη για τίποτα», δήλωσε ακόμη ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή