ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατείνεται η υποχρεωτική υπαγωγή των ιδιωτικών διαφορών στη διαδικασία της διαμεσολάβησης

parateinetai-i-ypochreotiki-ypagogi-ton-idiotikon-diaforon-sti-diadikasia-tis-diamesolavisis-2336863

Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2019 η υποχρεωτική υπαγωγή των ιδιωτικών διαφορών στη διαδικασία της διαμεσολάβησης. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με τα μέτρα αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο Μάτι της 23ης Ιουλίου 2018.

Αιτιολογώντας τη νέα ρύθμιση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την αναστολή, καθώς, όπως είπε, είναι ανεπαρκές το χρονικό διάστημα για την ενσωμάτωση των απαιτούμενων αλλαγών, προκειμένου να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την διαμεσολάβηση.

Ο κ. Τσιάρας έκανε γνωστό ότι θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο για τη Διαμεσολάβηση, έπειτα από διαβούλευση που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα και θα γίνει προσπάθεια να συγκεραστούν απόψεις και προτάσεις όλων των εμπλεκομένων.

Σημείωσε, ακόμα, ότι θα έχει τη βάση του στις προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Πρέπει σε βασικά ζητήματα που αφορούν το συμφέρον των πολιτών να συνεννοηθούμε και να αντιληφθούμε ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια ζητήματα.

Πρέπει όλοι να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας και να μην μείνουμε σε στείρα αντιπαράθεση χωρίς να βλέπουμε το πραγματικό συμφέρον», επεσήμανε ο κ. Τσιάρας.

Τόσο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την τροπολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ