Ο Συνασπισμός φιλοξενεί την ευρωπαϊκή Αριστερά

Ο Συνασπισμός φιλοξενεί την ευρωπαϊκή Αριστερά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συνασπισμού εκδηλώνεται αύριο Παρασκευή και μεθαύριο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί Ευρωπαϊκή Διάσκεψη της Αριστεράς, με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των κομμάτων της ευρωπαϊκής Αριστεράς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ηπειρος. Την επομένη, την Κυριακή, θα διεξαχθεί η συνάντηση του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς.

Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός δημιουργικός διάλογος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στις νέες συγκυρίες.

Πέντε προτάσεις

Ο ΣΥΝ θα προσέλθει σε αυτές τις συναντήσεις, έχοντας έτοιμες πέντε προτάσεις, ως συμβολή στην προσπάθεια αυτή. Ειδικότερα θα προτείνει:

– Την ανάληψη δράσεως σε πανευρωπαϊκή κλίμακα για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

– Τη διοργάνωση αντιπολεμικών εκδηλώσεων την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάθεση σχετικού ψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

– Την προετοιμασία παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κατά τη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 16 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται συνάντηση των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων σε επίπεδο ηγεσίας και κατάθεση κοινού διαβήματος στη Σύνοδο Κορυφής.

– Την ίδρυση ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

– Την επεξεργασία προτάσεων και δημιουργία δεσμών επικοινωνίας και αντιπροσώπευσης των κινημάτων από το Σιάτλ και τη Γένοβα, καθώς και την πραγματοποίηση διεθνούς συναντήσεως ειρήνης στην Παλαιστίνη και συγκεκριμένα στη Βηθλεέμ, στις 25 Δεκεμβρίου.

Οπως ανακοινώθηκε, τέλος, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, ενώ στις εργασίες του φόρουμ θα παραστούν αντιπροσωπείες από περίπου 30 κόμματα και κινήσεις από την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή