Η κ. Γιάννα σκέπτεται το «ίματζ» της…

Η κ. Γιάννα σκέπτεται το «ίματζ» της…

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη πίεση δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες ο οργανωτικός φορέας των Ολυμπιακών «Αθήνα 2004» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία, είτε με τη μορφή non papers είτε με επιστολές εκτιμά ότι έχει χαλαρώσει η πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Διαπίστωση που προκύπτει όχι μόνο από τις εκθέσεις προόδου που στέλνει το «2004» στη ΔΟΕ αλλά και από τις αυτόνομες πηγές της στην Αθήνα οι οποίες σημείωναν ότι λόγω του συνεδρίου και του ανασχηματισμού στη συνέχεια πολλά θέματα έμειναν στάσιμα.

Το κλίμα αμφιβολιών που έχει δημιουργηθεί στη Λωζάννη προβληματίζει έντονα την ηγεσία του «Αθήνα 2004» και την πρόεδρό της Γιάννα Αγγελοπούλου που δεν αποκλείει ακόμη και την αποχώρηση από την εταιρεία.

Καθοριστικό δίμηνο

Εν τω μεταξύ, πηγή της ΔΟΕ σημείωνε ότι η κ. Αγγελοπούλου δεν απέκλεισε σε συνομιλία της με κορυφαία στελέχη της ΔΟΕ να αποχωρήσει. Μάλιστα, η ιδια πηγή προσέθετε ότι θεωρεί το επόμενο δίμηνο καθοριστικό για τις όποιες αποφάσεις.

Το σενάριο αποχώρησης της κ. Αγγελοπούλου από τον «Αθήνα 2004» βασίζεται σε δύο υποθέσεις. Η πρώτη εστιάζεται σε πιθανή διαπίστωση της αδυναμίας της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει με τους απαιτούμενους ρυθμούς… Εάν γίνει αυτό η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιβάλλει δικούς της ξένους συμβούλους που θα παρακολουθούν την υλοποίηση κάθε ολυμπιακού προγράμματος είτε το χειρίζεται η «Αθήνα 2004» είτε οι υπηρεσίες των υπουργείων.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στη δυσφήμηση της ελληνικής διοργάνωσης τόσο στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό που είναι πιθανό να γίνει στην ουσία μια δυσφήμηση της ίδιας της κ. Αγγελοπούλου, αφού με την επιστροφή της στα ολυμπιακά πεπραγμένα πολλάκις διαβεβαίωσε για την άριστη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Εντατικοποίηση

Βεβαίως, η ίδια η κ. Αγγελοπούλου και οι συνεργάτες της δήλωναν επίσημα μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες όλων τόσο της κυβέρνησης όσο και των στελεχών της εταιρείας. Μάλιστα, προς ενίσχυση της θέσης αυτής έχει προγραμματίσει τις επόμενες εβδομάδες εκδηλώσεις για το πρόγραμμα του εθελοντισμού σε πόλεις της Ελλάδας. Κίνηση που δεν αποκλείεται να γίνεται, μεταξύ των άλλων, για να συμπεριληφθεί στην έκθεση προόδου που θα υποβάλει η ιδια η «Αθήνα 2004» στη συντονιστική επιτροπή που θα έρθει στην Αθήνα σε τρεις εβδομάδες.

Τέλος, δεν πρέπει να υποτιμάται και η εικόνα που διοχετεύεται προς το «2004» από τις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες οι οποίες, όπως και οι ελληνικές ομόλογες οργανώσεις τους, εκτιμούν ότι έχουν απέναντί τους συνομιλητές που δεν δίνουν ακριβείς απαντήσεις. Συγκεκριμένα, οι συνεχείς αλλαγές χωροθετήσεων, προδιαγραφών αλλά, το κυριότερο, η μεταβολή του χρόνου έναρξης κατασκευής των έργων είτε είναι πρωτότυπες κατασκευές είτε ανακατασκευές προκαλούν μια μεγάλη δυσπιστία προς την ελληνική πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή