ΠΑΣΟΚ: Με «ευελιξία» στις δημοτικές

ΠΑΣΟΚ: Με «ευελιξία» στις δημοτικές

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και το «άνοιγμα» σε κόμματα και φορείς εν όψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς έτους θα προωθήσει το Ε.Γ. του κυβερνώντος κόμματος που χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση υπό τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης παρουσίασε επτασέλιδη εισήγηση για την αλλαγή λειτουργίας του κόμματος, με στόχο την προσαρμογή του στα σημερινά δεδομένα τα οποία και προσδιόρισε με δηλώσεις του ο κ. Σημίτης. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος του νέου Ε.Γ. είναι η ουσιαστική διασύνδεση του κόμματος με την κυβέρνηση, η αναζωογόνηση της οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα και η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.

Οι δημοτικές

Κατά τη συνεδρίαση έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αν και δεν λήφθηκαν αποφάσεις, συμφωνήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με «ευελιξία» και με κριτήριο τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή την αναμέτρηση, και με βάση αυτές να αποφασίσει τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει. Κατ’ ορισμένους η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν αποτελεί άνοιγμα μόνο προς τους σχηματισμούς της Αριστεράς, αλλά ενδεχομένως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για στήριξη του κ. Δ. Αβραμόπουλου στην περίπτωση κατά την οποία η Αθήνα αναβαθμιστεί σε μητροπολιτικό δήμο. Αντιθέτως, παραπέμφθηκε σε άλλη συνεδρίαση το εάν τελικώς το ΠΑΣΟΚ θα δώσει «χρίσματα» σε όλους τους δήμους ή μόνο στους άνω των 70 χιλιάδων κατοίκων και στις νομαρχίες.

Η λειτουργία κόμματος

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επίσης συζήτηση για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κόμματος. Ειδικότερα αποφασίστηκε η ενίσχυση των Τομέων του κόμματος, οι γραμματείς των οποίων θα εκλεγούν από την Κεντρική Επιτροπή σε ειδική της συνεδρίαση εντός του Νοεμβρίου. Επίσης έγινε μια πρώτη συζήτηση για την κατανομή των αρμοδιοτήτων των μελών του Ε.Γ. και συμφωνήθηκε την ευθύνη της νεολαίας να έχει προσωπικά ο κ. K. Λαλιώτης.

Τέλος, το Ε.Γ. αποφάσισε η οργανωτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μέσω της οποίας θα διαμορφωθεί το νέο Καταστατικό του κόμματος, να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν όλα τα μέλη του οργάνου, αν και ορισμένα εξ αυτών είχαν την άποψη ότι οι αλλαγές στο Καταστατικό θα έπρεπε να εγκριθούν από το συνέδριο. Από την πρώτη συνεδρίαση του Ε.Γ. με τη νέα του σύνθεση απουσίαζαν ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή