Κίνημα Αλλαγής: «Στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας» τα κυβερνητικά μέτρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Κίνημα Αλλαγής: «Στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας» τα κυβερνητικά μέτρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κίνημα Αλλαγής επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την απονομή ασύλου και το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι κινούνται στα όρια της ευρωπαϊκής νομιμότητας, ενώ τα διακρίνει προχειρότητα, με στόχο να αποκρυβούν τα όσα έγιναν στη Μόρια.

Σε ανακοίνωση-σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ τονίζεται: «Σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον δεν υπάρχει προσφυγικό πρόβλημα αλλά μεταναστευτικό. Αυτό λένε και τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν θέλουν να μοιραστούν το 'βάρος της διαχείρισης των ροών' με την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και πρόσφυγες και μετανάστες και αυτό καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα ασύλου». Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη για την υποχρέωση της ΕΕ να αναλάβει μέρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. «Δειλιάζουν να αρθρώσουν τις λέξεις Δουβλίνο και μετεγκατάσταση», παρατηρεί το ΚΙΝΑΛ.

«Περιμέναμε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών και ανακοίνωσαν προχειρογραμμένα αποσπάσματα αιτιολογικής έκθεσης νομοσχεδίου. Προφανής στόχος είναι να 'αλλάξει το θέμα', τροφοδοτώντας τη δημόσια συζήτηση με βολικές, για το συντηρητικό ακροατήριο, γενικόλογες και πρόχειρες προτάσεις. Για να κρυφτεί αυτό που έγινε χτες στη Μόρια. Σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των προσφύγων», επισημαίνει.

Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ότι «με κανέναν τρόπο δεν θα νομιμοποιήσει, ούτε τις παλιές, ούτε τις καινούργιες "Μόριες"», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, και δεσμεύεται ότι στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία, θα συνεισφέρει δημιουργικά για την άρση των αδιεξόδων της ασκούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή