ΣΗΜΕΡΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ – «2004» συντροφικά μαχαιρώματα

Ασφυκτικός γίνεται πλέον ο χρόνος για την προετοιμασία του «2004», με αποτέλεσμα η πίεση που νιώθουν οι αρμόδιοι υπουργοί να εκδηλώνεται όλο και πιο συχνά με αλληλομετάθεση ευθυνών και «συντροφικά» μαχαιρώματα. Από την πλευρά της η ΔΟΕ πιέζει για τα έργα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται καθησυχαστικός, αλλά ήδη καλείται από την αντιπολίτευση να ενημερώσει τη Βουλή, ενώ ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μ. Εβερτ τού έστειλε σχετική επιστολή.

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ – Απογευματινά «ιδιωτικά» ιατρεία

Ποιους εξυπηρετούν περισσότερο τα απογευματινά «ιδιωτικά» ιατρεία στα νοσοκομεία; Τους γιατρούς ή τους ασθενείς; Οι οραματιστές του θεσμού θεωρούν ότι είναι πρωτοποριακός για αμφοτέρους, αλλά αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά των ασθενών, που έχουν μάθει να μην πληρώνουν στα νοσοκομεία, αλλά και των γιατρών που θεωρούν πολύ δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου.

«ΑΜΦΙΣΗΜΗ» ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ – Η άλλη πλευρά του Μοντγκόμερι

Μια νέα βιογραφία του στρατηγού Μοντγκόμερι, του νικητή του Ελ Αλαμέιν υποστηρίζει τη θέση ότι εν πολλοίς, τα μεγάλα του επιτεύγματα στα πεδία των μαχών οφείλονταν στην καταπιεσμένη έλξη που ένιωθε για τους αξιωματικούς του, παρά το γεγονός ότι η «ομοφυλοφυλία» του δεν αποδείχθηκε ποτέ…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ’ ΕΝΑΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ – Μπούρμαν, ο σιωπηλός επαναστάτης

Ενας επαναστάτης της 7ης Τέχνης, ο οραματιστής σκηνοθέτης Τζον Μπούρμαν, μιλάει σήμερα στην «K» για τις ταινίες του, αλλά και τα γεγονότα των ημερών, λίγες ημέρες πριν από την «αυλαία» του 42ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου είναι το τιμώμενο πρόσωπο. «Εχω την παθολογική εμμονή να αναμετριέμαι με τη φύση και την κοινωνία», λέει.

Κάποιος είχε πει πως σημασία έχει η δύναμη του πολεμιστή. Το ψυχικό του σθένος, καθώς βρίσκεται εκτεθειμένος στη σφαίρα του εχθρού. Κι αυτός είναι που αξίζει κάθε βοήθεια, κάθε προστασία. Ναι, αλλά λησμονούμε κάτι πολύ σημαντικό: από τη γυναίκα εκπορεύεται η ίδια η ζωή, ο ίδιος ο πολεμιστής, ο ίδιος ο φιλήσυχος πολίτης του κόσμου. Κι αν αυτή η ανώνυμη εργάτρια της ζωής δεν προστατευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε ποιος θα μπορεί να μιλάει για ειρήνη και για πόλεμο στον πλανήτη Γη;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή