ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Β. Κικίλια για τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας

Απάντηση Β. Κικίλια για τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας απαντά στις αναφορές του Παύλου Πολάκη σχετικά με τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διακομιδή της με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία προς τα Ιωάννινα.

Ο κ. Πολάκης, με δική του ανάρτηση είχε επιρρίψει ευθύνες για τη μη χρησιμοποίηση της βάσης αεροδιακομιδών του Ακτίου, ώστε το περιστατικό να αντιμετωπιστεί πιο γρήγορα.

Στην απάντηση του, ο κ. Κικίλιας σημειώνει:

«Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από τέσσερα χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.

-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας. Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».