Εξεταστική για ΔΕΚΑ ζητεί η Ν.Δ. στη Βουλή

Εξεταστική για ΔΕΚΑ ζητεί η Ν.Δ. στη Βουλή

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία πρόταση σύστασης εξεταστικής της Βουλής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών, που προΐσταντο της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ). Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την επίθεσή της κατά της κυβέρνησης με θέματα αιχμής τη ΔΕΚΑ, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Ειδικά για την υπόθεση της ΔΕΚΑ, η Ρηγίλλης είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να καταθέσει την πρόταση στο Κοινοβούλιο, ανέβαλε όμως την οποιαδήποτε κίνηση μετά το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον των ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομική κρίση, που προκλήθηκε. Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank και η ώθηση που έδωσε στο Χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα ήταν ένας άλλος λόγος, για τον οποίο, σύμφωνα με ορισμένους επιτελείς του κόμμματος, θα έπρεπε να επανεξεταστεί το θέμα. Η ηγεσία της Ν.Δ., όμως, θεωρεί ότι «η υποχρέωση προς όλους τους μικροεπενδυτές που έχασαν τις περιουσίες τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση επιβάλει να προχωρήσει η σχετική διαδικασία».

Στη Βουλή

Σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήδη την περασμένη Παρασκευή ο κ. Καραμανλής ζήτησε με επιστολή του από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την πορεία προετοιμασίας του 2004. Κοινοβουλευτική συνέχεια αναμένεται να δώσει η Νέα Δημοκρατία και στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων αλλά και στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Σταθόπουλου περί κυβερνητικών παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης. Στο μικροσκόπιο, τέλος, της Ρηγίλλης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το έργο του μετρό και οι υπερβάσεις του προϋπολογισμού της, αλλά και ο φάκελος που αφορά τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Σαφέστατες αιχμές κατά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτη για τα πεπραγμένα του στο ΠΕΧΩΔΕ άφησε ο κ. Θ. Πάγκαλος, ενώ τηρώντας «ισορροπίες» για να μην του χρεωθεί «προκατάληψη» στις προθέσεις του ζήτησε παράλληλα να ανοίξει ο λογαριασμός της λιβεριανής εταιρείας που η κυβέρνηση συνδέει με τη Ν.Δ. Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά τον ανασχηματισμό, ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε συγκεκριμένα πως «η Ν.Δ. θα πρέπει να συναινέσει στο άνοιγμα του λογαριασμού και στη διαφάνεια, αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει με πειστικότητα στην κριτική που της ασκείται για τα δημόσια έργα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή