Στην Αθήνα δώδεκα μη εκτελεστικοί πρόεδροι της Αrraiolos

Στην Αθήνα δώδεκα μη εκτελεστικοί πρόεδροι της Αrraiolos

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ατυπη Σύνοδος» μη εκτελεστικών αρχηγών κρατών πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Συγκεκριμένα, δώδεκα αρχηγοί κρατών της «Ομάδος Αrraiolos» θα βρεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο για να συμμετάσχουν στη 15η Ατυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών. Πρόκειται για τους προέδρους της Γερμανίας, Φραντς-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, της Ουγγαρίας, Γιάνος Αντερ, της Μάλτας, Τζορτζ Βέλα, της Λετονίας, Εγκιλς Λέβιτς, της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, της Εσθονίας, κυρία Κέρστι Κάλιουλαϊντ, της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, της Κροατίας, κυρία Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς και της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς.

Η θεματική της φετινής συνόδου Arraiolos, στην οποία θα τοποθετηθούν όλοι οι πρόεδροι, αφορά «τη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης ως κλειδί για την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για την περαιτέρω προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: ποια επιπλέον βήματα απαιτούνται;». Το πρόγραμμα προβλέπει συνεδρίες με θέματα την «αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης» και την «από κοινού αντιμετώπιση των προκλήσεων για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών-μελών της».

Μιλώντας εξάλλου χθες στο συνέδριο του Athens Democracy Forum στη Στοά του Αττάλου, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημερινή συγκυρία στην Ευρώπη, για να επισημάνει ότι μόνο μια Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία έχει ολοκληρώσει, σε σημαντικό βαθμό, την ενοποίησή της και έχει οδηγηθεί στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στις βάσεις της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, είναι σε θέση να υπερασπισθεί τη δημοκρατία σε παγκόσμια κλίμακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή