Στα «θολά» νερά του ΣΥΝ αλιεύει πάλι το ΠΑΣΟΚ

Στα «θολά» νερά του ΣΥΝ αλιεύει πάλι το ΠΑΣΟΚ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη την οποία παραδοσιακά δημιουργούν στα «θολά» νερά της λεγόμενης προοδευτικής παράταξης, οι -κατά κανόνα χωρίς πρακτική συνέχεια- προσκλήσεις του ΠΑΣΟΚ προς τις πέραν αυτού δυνάμεις της Αριστεράς για συνεργασία στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φαίνεται να εγκλωβίζονται και τούτη τη φορά, με αφορμή σχετικές, πρόσφατες δηλώσεις του κ. K. Λαλιώτη, τόσο ο Συνασπισμός, όσο και οι άλλες κινήσεις της Κεντροαριστεράς.

Ηδη στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου «ακούγονται» απόψεις για την ανάγκη να διερευνηθεί -έστω!- η δυνατότητα προσέγγισης και κατά περίπτωση συνεργασίας και με το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Βεβαίως, είναι γνωστό ότι η ηγεσία του ΣΥΝ έχει από καιρό χαράξει συγκεκριμένη στρατηγική, με τρία βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον να είναι αυτόνομη η κάθοδος του κόμματος στους τρεις μεγάλους Δήμους, δεύτερον να διερευνηθούν σε περιφερειακούς Δήμους δυνατότητες συνεργασίας με άλλες δυνάμεις και κινήσεις και τρίτον, να υπάρξει κατ’ αρχήν σχεδιασμός για αυτόνομη παρουσία του ΣΥΝ στις νομαρχιακές εκλογές.

Η στρατηγική

Το θέμα της στρατηγικής του κόμματος της ανανεωτικής Αριστεράς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εξετάστηκε και χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα απασχολήσει το κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς τόσο εν όψει του προγραμματικού Συνεδρίου του, όσο και καθώς θα πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Διακριτό, ή και πρωταγωνιστικό ρόλο στις όποιες διεργασίες πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν με στόχο τις συνεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, επιδιώκει να διαδραματίσει η Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς (ΑΕΚΑ). Πρόκειται για την πολιτική Κίνηση την οποία συγκρότησαν τα πρώην στελέχη του ΣΥΝ που -με επικεφαλής τον κ. Ν. Μπίστη- αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου διαφωνώντας με κεντρικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚΑ κ. Θ. Τσίκας σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «κλειδί» για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος είναι να κατανοήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την ανάγκη να αξιοποιηθεί ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, ανεξάρτητα αν είναι κομματικά ενταγμένο ή όχι. Ο κ. Τσίκας αναφέρει ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές μπορεί να έχουν πρωτίστως αυτοδιοικητικό, αλλά έχουν και πολιτικό χαρακτήρα και κατά συνέπεια τα κριτήρια για την επιλογή των προσώπων πρέπει να συνδυάζουν τόσο τη γνώση του αντικειμένου της Αυτοδιοίκησης, όσο και την ευρύτερη αποδοχή και τη δυνατότητα συσπείρωσης ολόκληρου του κεντροαριστερού χώρου.

Το τελευταίο διάστημα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης είχε επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τα στελέχη της επιρροής του, που θα αναλάβουν επικεφαλής στους Τομείς οι οποίοι αναλογούν στο χώρο επιρροής του, με βάση τους συσχετισμούς του πρόσφατου συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή