Κίνηση κατευνασμού των βουλευτών

Κίνηση κατευνασμού των βουλευτών

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ομαλοποίηση» της κατάστασης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη την τρέχουσα περίοδο, καθώς όλον τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση αντιμετώπισε σειρά προβλημάτων στη Βουλή σε κρίσιμες ψηφοφορίες από βουλευτές του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός, εντός του τρίτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, θα συγκαλέσει για πρώτη φορά την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ αμέσως μετά σχεδιάζει να αρχίσει ένα νέο κύκλο προσωπικών επαφών με τους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης δεν έχει καταλήξει στο «μοντέλο» που θα αξιοποιήσει, αλλά σίγουρα δεν θα επαναλάβει το περσινό σχήμα της συνάντησης με τους βουλευτές ανά δεκάδες, αφού από τα αποτελέσματά του δεν έμειναν ικανοποιημένοι ούτε ο ίδιος ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι κραδασμοί

Επί του παρόντος, οι κραδασμοί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνεται ότι έχουν απορροφηθεί, χάρις και στη δραστηριοποίηση του υπουργού Επικρατείας κ. Στ. Μανίκα. Ομως, εάν υπάρξουν δυσχέρειες στο κυβερνητικό έργο, θεωρείται βέβαιο ότι θα επανέλθουν και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, αφού εκτός κυβέρνησης βρίσκονται πολλά προβεβλημένα στελέχη, όπως οι κ. Πάγκαλος, Παπουτσής και Αρσένης.

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης αναμένεται ότι θα οριστικοποιηθούν τα στελέχη που θα αναλάβουν επικεφαλής των Τομέων του κόμματος, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή.

Το τελευταίο διάστημα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης είχε επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τα στελέχη της επιρροής του, που θα αναλάβουν επικεφαλής στους Τομείς οι οποίοι αναλογούν στο χώρο επιρροής του, με βάση τους συσχετισμούς του πρόσφατου συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον συγκεκριμένο εσωκομματικό χώρο, τον Τομέα Αγροτικού θα αναλάβει κάποιος εκ των κ. Στρατάκη και Δριβελέγκα, της Οικονομικής πολιτικής ο κ. Κουλούρης, των Θεσμών ο κ. Οικονόμου και του Αποδήμου ο κ. Νιώτης.

Παράλληλα, απάντησε στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λέγοντας ότι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνεται για το θέμα ανά τρίμηνο, όπως είναι θεσμικά κατοχυρωμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή