Λ. Μενδώνη για αστυνομική επέμβαση στην ταινία «Τζόκερ»: Ποινική διαδικασία σε βάρος των υπαλλήλων του υπουργείου

Λ. Μενδώνη για αστυνομική επέμβαση στην ταινία «Τζόκερ»: Ποινική διαδικασία σε βάρος των υπαλλήλων του υπουργείου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο», σχολίασε η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον «ΑNT1» για τον έλεγχο που έγινε σε ανήλικους κατά την προβολή της ταινίας «Τζόκερ» σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας.

Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό, το οποίο η ίδια έμαθε εκ των υστέρων. Όπως είπε, η πρώτη αντίδρασή της, όταν έμαθε ότι τη διαδικασία κινήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να ρωτήσει όλη την ιεραρχεία του υπουργείου για το ποιος έδωσε την εντολή και ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια αυτήν.

«Πήρα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες κινήθηκαν αυτοβούλως χωρίς να έχουν λάβει καμία εντολή», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε πως: «Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, όλη η ιεραρχία το αγνοούσε. Θα κινηθεί όλη η διαδικασία που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για την τιμωρία τους.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι δύο υπάλληλοι «δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής» και σχολίασε πως «δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα».

Όπως εξήγησε υπουργός, πρόκειται για υπάλληλους της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη επιτροπής, η οποία εξετάζει την ακαταλληλότητα των ταινιών. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο ρόλος τους είναι καθαρά γνωμοδοτικός και το δικαίωμα ελέγχου τους περιορίζεται στο αν παρατηρούνται παραβάσεις στον κινηματογράφο.

«Ο έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζω την ΕΛΑΣ και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο», κατέληξε η υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, το απόγευμα του Σαββάτου και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ» στην Κυψέλη, το απόγευμα της Κυριακής.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση οι δύο γυναίκες προέβησαν σε καταγγελία ότι επτά ανήλικοι βρίσκονταν στο εσωτερικό της αίθουσας. Αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου πήγαν στο σινεμά και παρέλαβαν τους επτά ανηλίκους και τον υπεύθυνο του κινηματογράφου ενώ ειδοποίησαν και τους γονείς. Σε βάρος του υπευθύνου του σινεμά σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να του κοινοποιηθεί η δικογραφία και ο υπάλληλος να αφεθεί ελεύθερος. 

Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε την παρουσία οκτώ παιδιών και δύο γονέων ωστόσο σε αυτή την περίπτωση δεν σχηματίστηκε δικογραφία παρά μόνο έγιναν κάποιες συστάσεις στους γονείς από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Πατησίων. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή