Επιστολή Εβερτ για κακοτεχνίες από ΥΠΕΧΩΔΕ

Επιστολή Εβερτ για κακοτεχνίες από ΥΠΕΧΩΔΕ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στην οποία θίγει το πρόβλημα των κακοτεχνιών στα δημόσια έργα απέστειλε στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ. Στην επιστολή του, ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η πρόσφατη κακοκαιρία ανέδειξε για μία ακόμη φορά τα έντονα προβλήματα που οφείλονται στις ατέλειες και κακοτεχνίες των δημόσιων έργων, «κατάσταση που όχι μόνο προσβάλλει το κύρος της χώρας μας διεθνώς, αλλά το κυριότερο, δημιουργεί κινδύνους για τους πολίτες». Υπενθυμίζει δε, ότι τα προβλήματα αυτά έχουν διαπιστωθεί και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ενδεικτικά παραθέτει τα στοιχεία των ελέγχων σε 515 δημόσια έργα της περιόδου Ιανουαρίου 1998 – Ιουνίου 1999, από τα οποία προέκυψε ότι το 3,7% παρουσίαζε σοβαρές παραλείψεις που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν και το 52,8% σοβαρές παραλείψεις που μπορούν να διορθωθούν από τους αναδόχους.

Ο κ. Εβερτ επαναφέρει την πρόταση της ασφάλισης της ποιότητας των δημοσίων έργων πριν από την κατασκευή τους, η οποία είχε γίνει αποδεκτή από τον κ. Λαλιώτη πριν παραδώσει το υπουργείο στην κ. Βάσω Παπανδρέου, αλλά τελικά στη συνέχεια το θέμα δεν «προχώρησε». Το όφελος του Δημοσίου θα είναι μεγάλο, τονίζει ο κ. Εβερτ, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες, που θα πληρώνουν την πιθανή ζημιά από κακοτεχνίες, θα παρακολουθούν αυστηρά τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες ημέρες την ανάλυση των αποτελεσμάτων του συνεδρίου, τα οποία δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά για τον υπουργό Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ανάλυση των επιτελών του κ. Τσοχατζόπουλου, με βάση τα αποτελέσματα στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, οι «εκσυγχρονιστές» ήλεγχαν το 58% των συνέδρων, ο χώρος του κ. Τσοχατζόπουλου το 36%, ενώ το 6% δεν ανήκε σε κανένα από τα δύο κυρίαρχα εσωκομματικά μπλοκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή