ΣΗΜΕΡΑ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 2003, όποιος Ελληνας φοιτητής αποφασίζει να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, δεν θα μπορεί να ελπίζει σε πρόωρο… επαναπατρισμό. Ο υπουργός Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου ανακοίνωσε την κατάργηση του θεσμού των μετεγγραφών, αποκαθιστώντας μία μείζονα αδικία εις βάρος των μαθητών, που κατάφερναν με σκληρή προσπάθεια να περάσουν σε κάποια σχολή ΑΕΙ και έβλεπαν άλλους να μπαίνουν από το… παράθυρο των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και των διαβλητών διαδικασιών. Η τελική ρύθμιση θα διαμορφωθεί μετά τη σύνοδο των πρυτάνεων την 1η Δεκεμβρίου, ενώ της πλήρους εφαρμογής της θα προηγηθεί διετής μεταβατική περίοδος.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ

Δημόσια εγγραφή για ΔΕΗ από 4 έως 7 Δεκεμβρίου

Ολοταχώς προς τη μετοχοποίηση βαδίζει η ΔΕΗ και τα συναρμόδια επιτελεία βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται κατάθεση της αίτησης εισαγωγής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την ερχόμενη εβδομάδα, δημόσια εγγραφή το διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου και εισαγωγή στο ΧΑΑ στις 10 Δεκεμβρίου.

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ζητείται βιώσιμη λύση στην Ο.Α.

Το σύνδρομο της Swissair και της Sabena πλήττει και την Ολυμπιακή, η εξελισσόμενη διαδικασία πώλησης της οποίας περιπλέκεται περαιτέρω. Η «ελεγχόμενη» χρεοκοπία της βελγικής αεροπορικής εταιρείας διαμορφώνει νέα κατάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναζητείται βιώσιμη λύση και για την Ολυμπιακή.

Καραμανλής: Η κυβέρνηση επιδιώκει με λάθος πολιτική να ανταποκριθεί στην εποχή της ΟΝΕ, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής με θέμα το ευρώ.

Μητροπολιτικοί δήμοι: Το μείζον κεφάλαιο «μητροπολιτικοί δήμοι» άνοιξε επισήμως, με τον κ. K. Σκανδαλίδη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι όποιες ρυθμίσεις να προωθηθούν πριν από τις δημοτικές εκλογές

«Αθήνα 2004»: Με διαθέσεις παραίτησης πήγε χθες το βράδυ στο Μαξίμου η πρόεδρος του «2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά τελικά έφυγε με τη διαβεβαίωση ότι… απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Προϋπολογισμός: Με επιπλέον περικοπή δαπανών κατά 100 δισ. δρχ. η κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει τον προϋπολογισμό του 2002. Στόχος, η διατήρηση του πλεονάσματος.

Εθνική: Οριακή αύξηση κατά 1,6% εμφανίζουν τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου. Τα κέρδη του Ομίλου το ίδιο διάστημα εμφανίζουν μείωση κατά 7,6%.

Σοφοκλέους: Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ διαμορφώθηκε χθες στις 2.633,24 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,54%, ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 65,3 δισ. δραχμές.

Ισοζύγιο πληρωμών: Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών περιορίστηκε το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Αιτία η αύξηση των εξαγωγών, που υπερκάλυψε την αύξηση των εισαγωγών.

Αρχαιοκαπηλία: Αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του διότι… φύλαγε τσίλιες σε αγοραπωλησία αρχαίων αντικειμένων, στο 43ο χιλιόμετρο της εθνικής Αθηνών – Λαμίας.

Ωνάσειο: Υπολειτουργεί το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, λόγω της αποφάσεως των χειρουργών να τηρούν… ευλαβικά το οκτάωρο, διεκδικώντας αύξηση αμοιβών.

Φοιτητές Ιατρικής: Σύγκλητος και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών πιέζουν τους απέχοντες καθηγητές Ιατρικής να επιστρέψουν στα μαθήματά τους, καθώς το εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί.

Δαρβινισμός: Στη φιλοσοφία εισήλθε με πρόσφατες εκδόσεις η αντιμαχία μεταξύ των δαρβινικών ιδεών και της εξ αποκαλύψεως δημιουργίας που ακόμη χωρίζει στοχαστές και επιστήμονες.

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τη βελγική Σαρλερουά με 107-78 στη Γλυφάδα και παρέμεινε στην κορυφή του α’ ομίλου της Ευρωλίγκα.

Αρση βαρών: Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και δύο αργυρά κατέκτησε η Αναστασία Τσακίρη, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή