ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς ανατροπή δεδομένων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Συγκαλεί τα όργανα η Φ. Γεννηματά

Προς ανατροπή δεδομένων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Συγκαλεί τα όργανα η Φ. Γεννηματά

Ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, η  Φώφη Γεννηματά συγκαλεί την επόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικά στελέχη, η απόφαση της κ. Γεννηματά αντικατοπτρίζει την πρόθεσή να επισπεύσει τη διαδικασία του συνεδρίου, το οποίο είχε αρχικά τοποθετηθεί για τον Δεκέμβριο και, σε κάθε περίπτωση, πριν από την Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ.

Αντίθετα, πλέον όλα δείχνουν ότι το συνέδριο θα προηγηθεί τη συνδιάσκεψης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 23 και 24 Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα μετατεθεί κατά δύο εβδομάδες (6-8 Δεκεμβρίου) και το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ακόμη και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου. 

Το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί επιτακτικά από τον Παύλο Γερουλάνο και άλλα στελέχη τον τελευταίο καιρό και με τις επικείμενες αποφάσεις, η ηγεσία φαίνεται πως επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα πριν τη συνδιάσκεψη. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχει και το μη πολιτικό σκέλος. Οι ανοικτές οικονομικές εκκρεμότητες του ΠΑΣΟΚ καθιστούν αναγκαία τη σύσταση στελεχιακής δομής στο εσωτερικό του, κάτι που, όπως είχε αναφερθεί από το καλοκαίρι, «αναγκάζει» την κ. Γεννηματά να προχωρήσει στο εν λόγω συνέδριο.