Υποβολείο

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχλήθηκε το σωματείο ηθοποιών από την απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να δώσει το όνομα της Ελένης Παπαδάκη σε μία από τις τρεις σκηνές του Ρεξ. l Χωρίς να σκεφθεί, το παλαιόθεν αυτόφωτο και πεφωτισμένο ΣΕΗ, πως όταν τα ανακατεύεις βρομάνε. l Μόνο του έσπευσε να τα ανακατέψει l και μάλιστα με τέτοια εμπάθεια, που έφτασε να υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή «αμαυρώνει τη μνήμη» όσων ηθοποιών είχαν ενταχθεί στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. l Στελέχη του οποίου είχαν σφαγιάσει στον Εμφύλιο τη λαμπρή νέα ακόμη πρωταγωνίστρια Ελένη Παπαδάκη, την οποία φθονεροί ομότεχνοί της είχαν καταδώσει ως δωσίλογο. l Ποιος ασχολείται με το ΣΕΗ, θα μου πεις. l Θα σου απαντήσω με κάτι που γράφει ο Μισέλ Ουελμπέκ (στο τελευταίο του βιβλίο «Σεροτονίνη») για την εφημερίδα Λιμπερασιόν: l «Σήμερα πια τη διαβάζουν αποκλειστικά οι καλλιτέχνες περιστασιακής απασχόλησης». l Σαπάκι τελειωμένο πλέον η έννοια «συνδικαλισμός» στο Ελλαδιστάν. l Συνδικαλιστής της Ν.Δ., εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, l ΟΛΜΕ τρώει, ΟΛΜΕ μαρτυράει. l «Ελιτίστικα» λοιπόν l –κατά Σύριζα, κατά Μπαλτά, τώρα και κατά συνδικάλα Ν.Δ.– l τα πρότυπα σχολεία που ετοιμάζεται να ιδρύσει η κυβέρνηση. l Να χαίρεται τους συνδικάλες της η Ν.Δ. l και κυρίως να χαίρεται τη στρατηγική της πρόνοια, στα εκπαιδευτικά τουλάχιστον. l Τρία με ενόχλησαν σφόδρα από τη μέχρι τώρα, εν γένει ευαγή, πολιτεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. l Πρώτον, η λεγόμενη «φορολογική περαίωση» l – άρον άρον «περαίωσε» και γλίτωσε καμπόσα. l Παλιές αμαρτίες, απέθαντες. l Δεν το λες και μεταρρύθμιση. l Δεύτερον, το «μέρισμα» στους συνταξιούχους στρατιωτικούς. l Δεν κατάλαβα, σ’ αυτούς δεν δόθηκε πέρυσι αύξηση, κατόπιν δικαστικής απόφασης, και αναδρομικά, ενώ λαμβάνουν πάντα και όποιο «δωράκι» δίνεται σε όλους τους συνταξιούχους; l Από πού κι ώς πού λοιπόν το επιπλέον; l Τρίτον: Φορολογική ελάφρυνση στους δηλούντες έως 10.000 ευρώ τον χρόνο. l Δηλαδή οι μυριάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροκλέβουν κραυγαλέα, δηλώνοντας ετήσιο εισόδημα έως 10 χιλιάδες, δεν θα πολλαπλασιαστούν τώρα; l Ελάφρυνση όμως και για τους άνω των 30.000. l Ενώ τα συνήθη υποζύγια που δηλώνουν έως 30 χιλιάδες, παραμένουν το ίδιο βαρυφορτωμένα. l Μεταρρύθμιση όχι αστεία.

Την Ελλάδα την έχει βαθιά μέσα του ο Τσίπρας. l Μπορεί να την «έγραψε» το ’14 και το μισό ’15, όταν έριχνε τους «Σαμαροβενιζέλους» και μας φόρτωνε με τα καουμποϊλίκια του άλλα τέσσερα μαύρα χρόνια l («Στάχτη και μπούρμπερη, προκειμένου να γίνω εγώ πρωθυπουργός – τώρα») l αλλά τον ακούς συνέχεια να τη νοιάζεται: l «Η Ελλάδα επιστρέφει στη δεκαετία του ’50…» δήλωσε περιδεής μετά τις ανοησίες με την ταινία «Τζόκερ», l ενώ «Η Ελλάδα γυρνάει σε ρόλο κομπάρσου στα Βαλκάνια» κατεθλίβη όταν η Ευρώπη αποφάσισε να μην ανοίξει ακόμα ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Β. Μακεδονία. l Μέσα στην αντάρα του όμως για τη χώρα, του ξέφυγαν και κάποιες αλήθειες που αδύνατον να εκστομίσει νηφάλιος: l «Τον αντιπολιτευτικό λαϊκισμό συνήθως τον πληρώνεις μεταχρονολογημένα», είπε θέλοντας να καρφώσει τον Μητσοτάκη, l χωρίς να καταλάβει, ο καημένος, ότι λέγοντας αυτό ήταν σαν να μιλάει για τον εαυτό του. l Και το τερμάτισε κιόλας: l «Το κακό όμως είναι ότι τον πληρώνει και η χώρα». l Τον αντιπολιτευτικό λαϊκισμό. l Στερνή μου γνώση… l Δεν την είχε «πρώτα»,l αλλά ούτε και «ύστερα» την έχει απ’ ό,τι φαίνεται. l Τρικυμία εν κρανίω και στο Κινάλ l αν κρίνουμε από το δικό του α λα Σύριζα σχόλιο για το μέγα ζήτημα «Τζόκερ»: l «…έχει άμεση σχέση με μια περιρρέουσα πολιτική αντίληψη, που μετατρέπει την Ελληνική Αστυνομία ξανά σε χωροφυλακή». l Ομπρός ο Καραγκιόζης και ξωπίσω του το Κολλητήρι. l «Μπαμπάκοοο!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή