Στη Βουλή, για το άσυλο, σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στη Βουλή, για το άσυλο, σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ατζέντα να εστιάζει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου το επόμενο διάστημα, ένδειξη πως ο πρωθυπουργός θέλει να εντείνει τον βηματισμό της κυβέρνησης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η κατάρτιση του νομοσχεδίου, στη βάση της πρόσφατης κατ’ αρχήν συμφωνίας των κομμάτων, που θα δίνει τη δυνατότητα σε εκτός της επικράτειας Ελληνες να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να μπουν στο αεροπλάνο.

Δεύτερο θέμα της ατζέντας είναι το μεγάλο στοίχημα της εξάλειψης της βίας στα γήπεδα, με τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις που έχει ετοιμάσει ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης να έρχονται στο υπουργικό.

Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας για το Brexit και, τέλος, στην ατζέντα είναι η επιλογή του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Οπως ενημέρωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός το βράδυ θα παραστεί στη Βουλή για την ψήφιση του νόμου περί διεθνούς προστασίας, που αφορά πρωτίστως την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Η παρουσία Μητσοτάκη στο εν λόγω νομοσχέδιο προφανώς και έχει τη σημειολογία της. Το προσφυγικό – μεταναστευτικό αποτελεί ναρκοπέδιο και έναν από τους λίγους τομείς που η κυβέρνηση δεν αποτυπώνει θετικές γνώμες. Ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να το «πάρει πάνω του» εκπέμποντας το μήνυμα πως οι επαναπροωθήσεις, αποτέλεσμα της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, θα αυξηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή