2004: νοίκιασε το πρώτο κρουζιερόπλοιο

2004: νοίκιασε το πρώτο κρουζιερόπλοιο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο από τα κρουαζιερόπλοια τα οποία πρόκειται να μισθωθούν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι το υπό σημαία Νορβηγίας «Spendour of the seas», που ανήκει στην εταιρεία Royal Carribean Cruise Line. Το πλοίο, 69.000 τόννων, ναυπηγήσεως 1996, ένα από τα πολύ καλά σκάφη του χώρου, ναυλώθηκε από την Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεννόηση με τον οργανισμό «Αθήνα 2004». Σ’ αυτό θα φιλοξενηθούν οι ολυμπιακές επιτροπές της Σουηδίας και της Γερμανίας, ενώ οι Σουηδοί βρίσκονται σε συνεννόηση και με άλλες ευρωπαϊκές επιτροπές, σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθεί η διαμονή και άλλων στο ίδιο πλοίο. Οπως δήλωσε χθες στην «K» κορυφαίο στέλεχος του «Αθήνα 2004», ο οργανισμός έχει έλθει σε επαφή, μέσω της ειδικής υπηρεσίας που έχει δημιουργήσει, με πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας. «Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε ικανό αριθμό πολυτελών κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, στα οποία θα στεγασθούν κυρίως οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε την κάλυψη όσων καμπινών θα μείνουν αδιάθετες στα πλοία τα οποία θα ναυλωθούν από τις Ολυμπιακές Επιτροπές των κρατών. Πιστεύουμε ότι η διαμονή στα κρουαζιερόπλοια είναι άνετη, πολυτελής αλλά και ασφαλής, αφού ο χώρος φυλάσσεται πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άλλος», τόνισε το στέλεχος του «Αθήνα 2004».

Πολυτελές

Το «Spendour of the seas» είναι ένα από τα 13 -τουλάχιστον- μεγάλα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια που θα μισθωθούν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων στων Αθηνών. Το σχέδιο, που έχει εκπονηθεί και περιλαμβάνεται στη συμφωνία που έχουν υπογράψει ο «Αθήνα 2004» με το υπουργείο Ναυτιλίας και τον ΟΛΠ, προβλέπει τη διαμόρφωση των καταλλήλων χώρων, μέσα στο λιμάνι του Πειραιώς, για τη φιλοξενία των 13 σκαφών, αλλά και για άλλα, μικρότερα, τα οποία πιθανότατα θα μισθωθούν για τις ανάγκες των ΜΜΕ. Κατά πληροφορίες, ο «Αθήνα 2004» έχει έλθει σε επαφή με τις ιταλικές υπηρεσίες, οι οποίες οργάνωσαν τη διαμονή σε κρουαζιερόπλοια των ηγετών του G8 και των ακολουθιών τους, αλλά και μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων τον περασμένο Ιούλιο στη Γένοβα. «Είναι γεγονός ότι διαθέτουμε το «know how» και δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να συνεργασθούμε με τις ελληνικές Αρχές για την επιτυχία των αγώνων», δήλωσε χθες στην «K» ιταλική πηγή.

Οπως τόνισε αξιωματούχος του «Αθήνα 2004», ο οργανισμός έχει αναλάβει την υποχρέωση να εξασφαλίσει τουλάχιστον 3.000 καμπίνες για τις ανάγκες των Αγώνων, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ενδιαφέρον για να μισθώσουν πλοία τους, αναμένεται να δείξουν και ελληνικές εταιρείες του χώρου της κρουαζιέρας αλλά και της ακτοπλοΐας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή